Οι «Μέλισσες» κάνουν… ζημιές

γράφει o Βασίλης Μπουζιώτης

Ω, ΝΑΙ, ναι, πάλι για τις «Aγριες μέλισσες» θα γράψω, αφού αυτές είναι που… κλέβουν την παράσταση φέτος κάνοντας… ζημιές γενικά! Κι όταν λέω ζημιές, δεν εννοώ μόνο τις τηλεοπτικές… ζημιές που κάνουν, ξεπερνώντας όλα τα concepts που είναι απέναντί τους (από σόου και σειρές μέχρι ριάλιτι με ρεύμα), αλλά και τις θεατρικές! Από πού κι ως πού, θα αναρωτηθείτε, μπορεί ένα τηλεοπτικό προϊόν να «βλάψει» τον θεατρικό χώρο. Μα, είναι απλό: κλειδαμπαρώνονται όλοι μέσα λόγω των εξελίξεων που υπάρχουν στις «Αγριες μέλισσες» και γυρίζουν, με έναν τρόπο, την πλάτη τους στο θέατρο. Μου το έλεγαν και δεν το πίστευα, αλλά ισχύει.

ΠΟΛΛΟΙ άνθρωποι που πήγαιναν συχνά στο θέατρο έχουν μετριάσει τις εξόδους τους σε αυτά, για να παρακολουθούν με… κομμένη την ανάσα τις έξοχες ανατροπές που έρχονται με καταιγιστικούς ρυθμούς στη συναρπαστική σειρά που με το… σπαθί της καταφέρνει να μένει στην πρώτη γραμμή, κερδίζοντας οτιδήποτε παίζεται απέναντί της. Ρώτησα φίλους και γνωστούς, συναδέλφους και άσχετους και μου είπαν με μια φωνή πως δεν μπορούν να αφήσουν το σπίτι τους και τις εξελίξεις στις «Αγριες μέλισσες» να τρέχουν κι εκείνοι να είναι σε κάποια σκηνή να παρακολουθούν θέατρο.

ΕΥΤΥΧΩΣ να λέμε, δηλαδή, που δεν παίζεται όλη την εβδομάδα η εν λόγω σειρά. Εκανα μια μικρή έρευνα και έμαθα πως τις ημέρες που παίζονται οι «Μέλισσες» τα περισσότερα θέατρα… χτυπούν μύγες και τις υπόλοιπες βλέπουν… χαρά στα ταμεία τους. Και που να κορυφωθεί το σασπένς με τις «βόμβες» που έρχονται προσεχώς στη σειρά αυτή που κατάφερε να… κλέψει τις καρδιές μας και να μιλήσει σε αυτές με την αλήθεια και την ποιότητά της. Ζημιάρικες οι «Αγριες μέλισσες», λοιπόν, αλλά -όπως μου λέει και ο μοναδικός Λάκης Λαζόπουλος στην αποκλειστική συνέντευξη που μου παραχώρησε και που φιλοξενείται σε επόμενες σελίδες- είναι προτιμότερο τη… ζημιά να την κάνουν οι «Μέλισσες», από το να την κάνει το -όποιο- «Survivor» – θυμάστε τι είχαμε ζήσει και με αυτό, που δεν κουνιόταν φύλλο όταν παιζόταν. Προτιμότερη η καλή ζημιά!

ΜΙΑΣ και αναφέρομαι στη σαρωτική σειρά, θα ήθελα να παρακαλέσω τους αμέτρητους ηθοποιούς που βγαίνουν και δηλώνουν πως… ήταν να παίξουν σε αυτήν, αλλά δεν συνέβη τελικά, να μην το κάνουν… σημαία τους αυτό. Δεν «έκατσε» η συνεργασία, τέλος! Γιατί θα πρέπει να μιλούν α-κα-τά-παυ-στα για το τι… δεν έπαιξαν, αφού δεν το έπαιξαν; Νομίζουν πως έτσι «φουσκώνουν» την πίτα τους; Λάθος! Κάποιοι γίνονται… γραφικοί – και κυρίως αυτοί που αποκαλύπτουν και ποιο ρόλο θα έπαιζαν, που παίζεται από άλλον ηθοποιό. Είναι κομψό αυτό να το λένε αυτό, δείχνοντας πως ο άλλος ήταν… δεύτερη επιλογή; Οχι, δεν είναι, γι’ αυτό ας μαζευτούν. Αντε, γιατί θα επανέλθω με περισσότερο… κεντρί και δεν θα χαριστώ σε κανέναν από αυτούς. Δεν θα χαριστώ!

REAL.GR