Ο Κώστας Σλούκας αρνήθηκε να κρατήσει πανό για τον Κεμάλ Ατατούρκ

Εντονες αντιδράσεις προκάλεσε στο κοινό της Φενέρ η κίνηση του διεθνούς γκαρντ, ο οποίος αργότερα έκανε λόγο για κίνηση που δεν έγινε ενσυνείδητα

Θα μπορούσε να κάνει… δημόσιες σχέσεις για να μην χαλάσει τις σχέσεις του με την δυναμική εξέδρα της Φενέρμπαχτσε. Δεν είναι εύκολο άλλωστε για έναν Ελληνα να ζει και να αγωνίζεται στο τουρκικό πρωτάθλημα. Ο Κώστας Σλούκας ωστόσο επέλεξε τον… δύσκολο δρόμο όταν οι παίκτες της Φενέρ, πριν από το ματς με την Μπεσίκτας, μπήκαν στο γήπεδο κρατώντας ένα πανό για την 81η επέτειο από τον θάνατο του Κεμάλ Ατατούρκ.

Ο διεθνής Ελληνας γκαρντ έμεινε αμέτοχος στην κίνηση των υπόλοιπων παικτών της Φενέρ κρατώντας τα χέρια του πίσω από την πλάτη την ώρα που οι υπόλοιποι παίκτες κρατούσαν το πανό στη μνήμη του Κεμάλ.

Πάντως ήδη στην Τουρκία, αλλά και στο κοινό της Φενέρ, υπάρχουν έντονες αντιδράσεις για την ενέργεια του έμπειρου άσου. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι, οι οποίοι έκαναν λόγο για απαράδεκτη συμπεριφορά καλώντας τον «πήγαινε σπίτι σου».

Η διευκρίνηση του Σλούκα

Μετά τον σάλο πάντως που προκλήθηκε στην Τουρκία και τις έντονες αντιδράσεις που υπήρξαν, ο Σλούκας προέβη σε διευκρινιστική δήλωση μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Φενέρ.

«Σέβομαι απόλυτα τη χώρα και την ομάδα. Βρίσκομαι εδώ πέντε χρόνια. Σέβομαι τη χώρα και την ιστορία της. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, τίποτα δεν συνέβη ενσυνείδητα. Ήμουν απόλυτα συγκεντρωμένος στον αγώνα και δεν το συνειδητοποίησα εκείνη την στιγμή. Όλοι γνωρίζουν ποιος είμαι και πόσο έχω παλέψει γι’ αυτή την ομάδα.

Βρίσκομαι στην ομάδα και τη χώρα τα τελευταία πέντε χρόνια. Δεν ανέχομαι να πιστεύουν πως δεν έδειξα σεβασμό. Υπάρχει μία σημαντική ιστορία πίσω απ’ αυτή τη χώρα. Τη γνωρίζω. Πάντα τη σέβομαι. Ναι, είμαι Έλληνας πολίτης, αλλά βρίσκομαι εδώ τα τελευταία πέντε χρόνια για τη Φενέρμπαχτσε, που είναι εκπρόσωπος της Τουρκίας», δήλωσε ο Έλληνας διεθνής γκαρντ.