Νίκος Ηγουμενίδης: Στην τελική ευθεία οι επιδοτήσεις στους αγρότες

1

Συναντήσεις σε ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ Κρήτης

Σε ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ βρέθηκε σήμερα το πρωί ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης για τα ζητήματα του αγροτικού κόσμου της Κρήτης.

Στον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων, Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) της Κρήτης συναντήθηκε με τον Διευθυντή κ. Κώστα Αλεξόπουλο και στο τραπέζι βρέθηκε το ζήτημα της άμεσης διευθέτησης της πληρωμής των αποζημιώσεων, οι οποίες «ξεκλειδώνουν» τις επόμενες ημέρες.

Επισημαίνεται επίσης ότι έχει εξομαλυνθεί η διαδικασία λόγω των κέντρων υποδοχής δηλώσεων και οι επιδοτήσεις αναμένονται στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Επιπλέον, συζητήθηκαν επιμέρους πλευρές, όπως το απόθεμα και ο τρόπος χορήγησης του στους ενδιαφερόμενους, η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών κ. ά.

Στον ΕΛΓΑ Κρήτης, ο Νίκος Ηγουμενίδης συναντήθηκε με τον διευθυντή του ΕΛΓΑ Κρήτης κ. Νίκο Δασκαλάκη με επίμαχο θέμα το μόνιμο επιστημονικό προσωπικό στον Οργανισμό.

Κατά τη συζήτηση, έγινε αναλυτική ενημέρωση στον Νίκο Ηγουμενίδη για τα θέματα των υπηρεσιών του ΕΛΓΑ και για ζητήματα του για ζητήματα του προσωπικού.

Ειδικότερα, εκτός από το ζήτημα των αναγκών σε μόνιμο επιστημονικό προσωπικό, συζητήθηκε η ασφάλιση των αγροτών μετά από τις ζημιές, όπως των ελαιοπαραγωγών, η ανάγκη και οι τρόποι επιδότησης των ασφαλίστρων κάτω από το ποσοστό του 25% που σήμερα επιδοτεί ο ΕΛΓΑ, το ζήτημα της διασύνδεσης ΕΛΓΑ και ΟΠΕΚΕ, αλλά και η υλοποίηση όλων των ενεργειών για την διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΛΓΑ.

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook