Παράταση για τους δασικούς χάρτες -Τι προβλέπεται για Μάτι και Νέο Βουτζά

0
www.mikrometoxos.gr

Παράταση δυο μηνών για την υποβολή αντιρρήσεων κατά δασικών χαρτών που έχουν ήδη αναρτηθεί προβλέπει νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ).
Η παράταση για τους δασικούς χάρτες περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου «Ρυθμίσεις του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και άλλες επείγουσες διατάξεις».

Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, «με τη ρύθμιση επεκτείνεται η προθεσμία για τις περιπτώσεις που εκείνη εκπνέει στις 30.08.2019 [άρ. 4 παρ. 1 του ν. 4617/2019 (Α 88)]. Η παράταση αφορά τις περιοχές, όπου οι δασικοί χάρτες αναρτήθηκαν από 19.10.2018 έως 01.03.2019» διευκρινίζει το ΥΠΕΝ.
Δασικοί χάρτες: Παράταση και για Μάτι – Νέο Βουτζά

Με τη νομοθετική ρύθμιση για τους δασικούς χάρτες η προθεσμία παρατείνεται έως τις 31.10.2019, με στόχο τη διευκόλυνση των ενδιαφερομένων στην έγκαιρη άσκηση των δικαιωμάτων τους. Στις περιοχές που παίρνουν παράταση για τους δασικούς χάρτες περιλαμβάνονται και οι περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου του 2018, όπως το Μάτι και ο Νέος Βουτζάς.

Το ΥΠΕΝ τονίζει ότι »για τις υπόλοιπες περιοχές, όπου οι δασικοί χάρτες αναρτήθηκαν ταυτόχρονα, στόχος είναι η ενιαία διαχείρισή τους. Με αυτό τον τρόπο διευκολύνεται ο τεχνικός χειρισμός και εξοικονομούνται διοικητικοί πόροι» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook