Υπογραφή Περιφερειάρχη για χρηματοδότηση β΄ φάσης υλοποίησης Δημοτικού Σταδίου Αρκαλοχωρίου προϋπολογισμού 1.260.000 ευρώ

0

Την απόφαση ένταξης στο πρόγραμμα της Περιφέρειας για την χρηματοδότηση-κατασκευή της δεύτερης φάσης του νέου Δημοτικού Σταδίου Αρκαλοχωρίου με προϋπολογισμό 1.260.000 εκ. ευρώ υπέγραψε χθες ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Στην υπογραφή ένταξης-χρηματοδότησης του έργου από τον Σταύρο Αρναουτάκη στη Περιφέρεια, παρόντες ήταν επίσης ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Ζαχαρίας Καλογεράκης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης, οι Εντεταλμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Αθλητισμού Νίκος Συριγωνάκης, Ευρωπαϊκών-Διεθνών Σχέσεων Γιώργος Αλεξάκης και η Διευθύντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Χρύσα Δασκαλάκη.

Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης χαρακτήρισε την υλοποίηση του έργου ως πολύ σημαντικό για την τοπική κοινωνία αλλά και την ευρύτερη περιοχή, καθώς θα βοηθήσει στην ανάπτυξη τόσο του ποδοσφαίρου όσο και των αθλημάτων στίβου ιδιαίτερα στους νέους.

«Στα εγκαίνια του Σταδίου Αρκαλοχωρίου είχαμε υποσχεθεί σε όλους τους ανθρώπους του αθλητισμού και στο Δήμαρχο, ότι, από την πλευρά της Περιφέρειας θα βρούμε τους πόρους ούτως ώστε αυτό το μεγάλο αθλητικό κέντρο, το στάδιο Αρκαλοχωρίου, να ολοκληρωθεί με το ταρτάν και τον εξωτερικό χώρο.  Εμείς, από την πλευρά τη δική μας, διεκδικήσαμε τους πόρους και είμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση να υπογράψουμε την ένταξη του έργου στο πρόγραμμά μας,  ώστε ο Δήμος άμεσα να προχωρήσει στη διαδικασία δημοπράτησης. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο και με την ολοκλήρωση του μόνο σημαντικά οφέλη θα προσφέρει στην τοπική κοινωνία, στην ευρύτερη περιοχή, και ειδικά στη νεολαία μας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Ζαχαρίας Καλογεράκης ευχαριστώντας τον Περιφερειάρχη για την ένταξη του έργου στο πρόγραμμα της Περιφέρειας δήλωσε: «Με την υπογραφή της σημερινής πίστωσης ολοκληρώνεται ένα σημαντικό αθλητικό έργο στην περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας το στάδιο Αρκαλοχωρίου. Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη για την έγκριση της δεύτερης φάσης της χρηματοδότησης που ολοκληρώνει το έργο, ευχαριστούμε τις τεχνικές υπηρεσίες και όλους που συνέβαλαν για να ολοκληρώσουν τη μελέτη για να είμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση να έχουμε την χρηματοδότηση ώστε να προχωρήσει η δημοπρασία για την ολοκλήρωση ενός έργου που είναι απαραίτητο και χρήσιμο όχι μόνο για τις αθλητικές εκδηλώσεις στην περιοχή, αλλά για το σύνολο της νεολαίας και των ανθρώπων που αθλούνται και δίνουν διέξοδο σε μία δράση όπως είναι ο αθλητισμός, σημαντική και για την ενδοχώρα του νομού».

Το έργο μεταξύ άλλων προβλέπει:  διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του σταδίου, υλοποίηση βοηθητικών κατασκευών, προμήθεια -τοποθέτηση συνθετικού τάπητα στίβου.

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook