Συνέχισε τον διάλογο σε Βασιλειές, Άγιο Βλάση και Άγιο Σύλλα ο Π.Ινιωτάκης

Τα πιεστικά, και παραταύτα διαχρονικά προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι σε Βασιλειές, Άγιο Βλάση και Άγιο Σύλλα συζήτησε μαζί τους ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου Πέτρος Ινιωτάκης κατά την περιοδεία του εκεί συνοδευόμενος από μέλη και φίλους της “Συν+Πράξης Δημοτών” και της “Άμεσης Δημοκρατίας”.

Ο υποψήφιος δήμαρχος είχε μια πολύωρη κουβέντα με τους κατοίκους, συνεχίζοντας τον ανοικτό δημοκρατικό διάλογο που έχει εγκαινιάσει με τους δημότες του αστικού και του περιαστικού δήμου. Είπε δε χαρακτηριστικά “Εμείς δεν ανακαλύπτουμε τώρα τα χωριά σας, επικοινωνούμε εδώ και χρόνια, ερχόμαστε στα πανηγύρια σας, έχουμε κτίσει προσωπικές σχέσεις με πολλούς από εσάς και το βέβαιο είναι ότι θα συνεχίσετε να μας βλέπετε και μετά τις εκλογές”

Όπως τόνισε ο κ. Ινιωτάκης η μεγαλύτερη δέσμευση του είναι ότι “ακούγοντας εσάς θα σχεδιάσουμε αύριο μαζί όλα όσα απαιτούνται για να έχετε μια καλύτερη ζωή. Ο σχεδιασμός αλλά και η ευθύνη της μοιράζεται σε όλους μας, στο τοπικό διαμέρισμα και την τοπική κοινότητα”. Ιδιαίτερη έμφαση ο κ. Ινιωτάκης έδωσε στις υδρευτικές και αρδευτικές ανάγκες των περιοχών, προβάλλοντας την τριτοβάθμια επεξεργασία υδάτων, στο πρότυπο του Προφήτη Ηλία, ως την πλέον αξιόπιστη λύση για την άρδευση των αγροτικών εκτάσεων.

Οι τρεις αυτές περιοχές, που ανήκαν σε καλλικρατικούς αγροτικούς δήμους, εμφανίζουν κοινά προβλήματα, όπως η αγροτική οδοποιία και οι συνδετήριοι δρόμοι με το κέντρο του δήμου Ηρακλείου,αλλά και η απουσία υποδομών κοινής ωφέλειας, όπως σχολείο και ποδοσφαιρικό γήπεδο. Ειδικότερα, στον Άγιο Βλάση οι κάτοικοι επανέλαβαν το χρόνιο αίτημά τους για προστασία σε σχέση με τις κατολισθήσεις του δρόμου που εφάπτεται του οικισμού τους, ενώ στον Άγιο Σύλλα εκφράστηκε το παράπονο, για τη μη αξιοποίηση του ιστορικού σπήλαιου του “Χαμαμουτζή”, όπου το καλοκαίρι του 1941 έγινε η ορκωμοσία της πρώτης αντιστασιακής ομάδας στην Κατοχή.