O Βαγγέλης Παπαδάκης βάζει πλώρη για την Περιφέρεια

Καλωσορίζουμε τον Βαγγέλη Παπαδάκη στο endospolis.gr και τον ευχαριστούμε για την παρουσία του.

Βαγγέλη  έβαλες πλώρη για την περιφέρεια.Τι ήταν αυτό που σε ώθησε στην απόφαση σου;

Η αγάπη μου  πρώτα από όλα για τον  τόπο μου, την Κρήτης μας,  και τους ανθρώπου της, που σήμερα βασανίζεται  από την αδιαφορία  και ανικανότητα κάποιων πολιτικών που ήταν στο τιμόνι της περιφέρειας  και η ανάγκη αλλαγής αυτής της κατάστασης, με έκαναν να  ανταποκριθώ στο κάλεσμα του υποψήφιου Περιφερειάρχη Κρήτης με τον συνδυασμό Η ΚΡΗΤΗ ΜΠΡΟΣΤΑ  κ. Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη, να αγωνιστώ στο πλάι του ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος, αναγνωρίζοντας στο πρόσωπο του  όλα αυτά τα  χαρίσματα και  τις  ικανότητές  που πρέπει να έχει ένα νέος έντιμος, δυναμικός πολίτικος  για να πάει η  Κρήτη μας  Μπροστά, πιστεύοντας  στην ανανέωση  με νέα πρόσωπα και ενεργούς πολίτες.

Θεωρώ αδιανόητο η Περιφέρεια Κρήτης να μην έχει ασφαλές οδικό δίκτυο, καθημερινά να κινδυνεύουν και  να χάνονται ανθρώπινες ζωές. Θεωρώ αδιανόητο η Κρήτη να είναι ανοχύρωτη και έρμαιο των καιρικών συνθηκών, να μην μπορεί η Περιφέρεια να προστατεύει τις περιούσιες των  και την ζωή των πολιτών της, να μην έχει το νησί μας ενεργειακή επάρκεια, να μην αντιμετωπίζεται η λειψυδρία, να μην προωθείται δυναμικά η βιομηχανία μας ο τουρισμός, να μην αντιμετωπίζεται η ανεργία,  να μην υποστηρίζεται  ο πρωτογενής και δευτερογενής τομέας, να μην προωθούνται τα Κρητικά προϊόντα, η ανάπτυξη και ο  εκσυγχρονισμός της γεωργίας,της κτηνοτροφίας και η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, να μην να αναδεικνύεται η παράδοση και ο πολιτισμός μας, και να μην αξιοποιούνται  οι δυνατότητες του τόπου μας,δυνατότητες που μπορούν να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της ανεργίας και στην ευημερία των πολιτών, σε μια εποχή δύσκολη που οι νέοι μας φεύγουν εξωτερικό.

Είμαστε ως περιφέρεια σήμερα στη 10η σειρά από τις 13 περιφέρειες της Ελλάδος και στη 250η από τις 263 περιφέρειες τις ΕΕ σε απορρόφηση προγραμμάτων ΕΣΠΑ, πράγμα που ιδιαίτερα στις μέρες μας είναι αδιανόητο,η Ευρωπαϊκή Ένωση να μας παρέχει τέτοιες δυνατότητες με αποτέλεσμα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των Κρητικών  και να μην το εκμεταλλευόμαστε στο έπακρο, λόγω ανικανότητας  και αδιαφορίας των κυβερνώντων.

Άλλα στοιχεία που με ώθησαν στην απόφαση μου αυτή είναι η αγάπη μου για τα κοινά, η  πεποίθηση μου ότι οι  γνώσεις  και η εμπειρίες που έχω αποκομίσει  όλα αυτά τα χρόνια  από τις θέσεις που έχω υπηρετήσει θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δεδομένης της   σημασίας που έχει η υγεία, η οικονομία  και η ανάπτυξη  για τον τόπο μας, την Κρήτη μας. Επίσης  η πεποίθηση μου ότι θα ήταν καταστροφικό, η Περιφέρεια Κρήτης να χάσει και άλλο χρόνο και άλλες ευκαιρίες, παλινδρομώντας και συνεχίζοντας να έχει στο τιμόνι της  επαγγελματίες πολιτικούς, που όπως φάνηκε και στα 9 τελευταία χρόνια ουσιαστικά αδιαφορούν.

Η Περιφέρεια Κρήτης, μπορεί με τους κατάλληλους ανθρώπους  να κάνει το αναγκαίο αναπτυξιακό άλμα προς τα εμπρός, με επενδύσεις σε φυσικό, ανθρώπινο, οικονομικό και κοινωνικό κεφάλαιο, με έργα και  υποδομές  που  θα ενισχύσουν τις δυνατότητες του τόπου και θα συμβάλουν  στην  ανάπτυξη και στην ευημερία όλων, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που προσφέρονται κάθε φορά  σε εθνικό,  ευρωπαϊκό  και διεθνές επίπεδο.

Πες μας λίγα πράγματα για σένα.

Είμαι ένας κανονικός άνθρωπος όπως εσύ, δουλεύω  κάθε μέρα για να ζήσω.Είμαι  46 των, γεννήθηκα στο Ηράκλειο. Γονείς μου  είναι ο Παπαδάκης Συμεών  από το χωριό Αυγενική και  μητέρα μου η Άννα Φρυσούλη – Παπαδάκη  από το χωριό Αγ. Δέκα και Σφακιά. Είμαι παντρεμένος με την συνάδελφο και στυλοβάτη μου τη  Χρυσούλα Χελιδόνη από το Βενεράτο και  πατέρας δυο παιδιών, της  Δήμητρας  14 και του  Συμεών 18 ετών..

Είμαι   Νοσηλευτής και Οικονομολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές, στην Δημόσια Υγεία και στην Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας.

Είμαι Προϊστάμενος της Καρδιολογικής Κλινικής του Βενιζελείου Νοσοκομείου. Στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο εργάζομαι πάνω από δυο δεκαετίες, υπηρετώντας με εντιμότητα και ανιδιοτέλεια τους πολίτες, προασπίζοντας και προάγοντας την υγεία τους

Παράλληλα, εργάζομαι ως  ωρομίσθιος Καθηγητής στο  ΤΕΙ Κρήτης από το 2004 με πάνω από 2300 ώρες διδασκαλίας.

Σε ηλικία 13 ετών απέκτησα τα πρώτα μου  ένσημα. Έχω  εργαστεί  τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Με ενδιαφέρει πολύ ο τομέας της υγείας  και έχω από ότι αναφέρουν συνάδελφοι μου,  σημαντικό  κλινικό και  επιστημονικό έργο στο επιστημονικό μου  πεδίο, αλλά και αρθρογραφία  σε εφημερίδες και περιοδικά  για θέματα που αφορούν την υγεία, τα κοινά και την ευρύτερη πολίτικη.

Ως Πολίτης μα και ως άνθρωπος θεωρώ  χρέος και τιμή μου, να αγωνίζομαι   για το κοινό καλό και για την αλλαγή που  μπορεί να ξεπηδήσει αποκλειστικά μέσα από τις ιδέες και την ενεργό  κριτική συμμετοχή.

Από τα φοιτητικά μου  χρόνια ως σήμερα έχω  ενεργό πολιτική και συνδικαλιστική παρουσία με κοινωνικούς αγώνες.  Με την στήριξη και την αγάπη φιλών και συναδέλφων, τους οποίους από την κάρδια μου  ευχαριστώ, έχω εκλέγει και υπηρετήσει από διάφορες θέσεις το σκοπό αυτό ( ΠΟΕΔΥΝ, Ένωση Εργαζομένων Βενιζελείου, ΚΟΙΣΠΕ ΜΙΤΟΣ και αλλά ).

Σήμερα είμαι  Αντιπρόεδρος της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος, Μέλος του Οικονομικού Επιμελητήριου Ελλάδος, Τμήματος Ανατ. Κρήτης, Υπεύθυνος του Τομέα Υγείας, καθώς και  Μέλος πολλών Επιστημονικών Εταιρειών – Συλλόγων- Σωματείων.

Το γεγονός ότι  κατεβαίνεις για πρώτη φορά σε φοβίζει;

Δράττοντας την ευκαιρία από την ερώτηση σας, θα ήθελα και από εδώ να ευχαριστήσω τον Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπο μου.

Σίγουρα αποτελεί πρόκληση για εμένα το να είμαι  νέος υποψήφιος. Μου αρέσει όμως να ονειρεύομαι και να αγωνίζομαι για τα όνειρα μου, να αγωνίζομαι για το καλό  τόπο μου και των συμπολιτών μου. Θέλω να είμαι η φωνή των νέων ανθρώπων αλλά  και όλων όσων ζητούν ανανέωση.

Θεωρώ ότι υπάρχει  ανάγκη ανανέωσης του πολιτικού μας συστήματος, υπάρχει ανάγκη συμμετοχής στα κοινά  ανθρώπων με ενθουσιασμό και όρεξη για δουλειά, ανθρώπων νέων, με νέες ιδέες και νοοτροπία, για να πάει η Κρήτη Μπροστά.

Η ανανέωση όμως αυτή δεν χαρίζεται, διεκδικείται! Γι αυτο και σας  ζητώ  να με εμπιστευτείτε και  με στηρίξετε σε αυτό το νέο μου ξεκίνημα.

Εσύ ως νέος άνθρωπος πως ονειρεύεσαι την Κρήτη;

Ονειρεύομαι μια Κρήτη που  θα ευημερεί, μια Κρήτη πόλο έλξης και ανάπτυξης, μια Κρήτη που θα δίνει ευκαιρίες στους πολίτες της, να εργαστούν, να δημιουργήσουν, να κάνουν οικογένεια, να ζήσουν με ασφάλεια και με  αξιοπρέπεια.

Ονειρεύομαι μια Κρήτη  που θα αξιοποιεί  την ιστορία της, τον πολιτισμό της  τον πλούτο  της και την θέση της προς όφελος των πολιτών της. Ονειρεύομαι μια Κρήτη που θα συνεισφέρει στον εθνικό κουβανά αλλά και που θα διεκδικεί! Μια Κρήτη που  θα  προάγει τη βιώσιμη οικονομική  ανάπτυξη,  την ισόρροπη οικονομική μεγέθυνση, την ανταγωνιστικότητα στην οικονομία της αγοράς, την  πλήρη απασχόληση, τη  κοινωνική πρόοδο, την προστασία του περιβάλλοντος, τις ίσες ευκαιρίες σε όλους, χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς και διακρίσεις.

Ποιες είναι οι προτεραιότητες που θα δώσεις αν εκλεγείς;

Δυστυχώς και στον τόπο μας το  ποσοστό της ανεργίας είναι πολύ υψηλό και στενοχωριέμαι  πολύ για αυτό.  Πολλοί άνθρωποι και   παιδιά μορφωμένα με απίστευτες δυνατότητες  ψάχνουν μια ευκαιρία να δείξουν τι αξίζουν. Αν εκλεγώ, από την πρώτη κιόλας μέρα θα αξιοποιήσω κάθε «εργαλείο» που θα έχω στη διάθεσή μου για να μειωθεί η ανεργία στην Κρήτη. Θα κάνω ότι είναι δυνατόν στην προώθηση προγραμμάτων  ενίσχυσης  της  επιχειρηματικότητας και  της  καινοτομίας.

θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για την  βελτίωση των υποδομών  σε επίπεδο περιφέρειας, για τη οδική ασφάλεια, τη πρόληψη στην υγεία, τα δικαιώματα των ευπαθών κοινωνικά ομάδων, τη καλή μεταχείριση των ζώων, την στήριξη των χρόνιων πασχόντων, την καταπολέμηση του bullying, την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, την προώθηση των αγροτικών προϊόντων αλλά και του τουριστικού προϊόντος άλλα και για άλλα πολύ σημαντικά  θέματα.

Θα αγωνιστώ για την υλοποίηση του  εμπεριστατωμένου και για όλους τους τομείς προγράμματος για την περιφέρεια του Υποψ. Περιφερειάρχη Α. Μαρκογιαννακη έτσι ώστε να πάει Η ΚΡΗΤΗ ΜΠΡΟΣΤΑ

Θα είμαι με ευγένεια και καλοσύνη στο πλευρό των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Τι μήνυμα έχεις να στείλεις στους νέους ανθρώπους που αρνούνται να ακούσουν και έχουν γυρίσει την πλάτη στην πολιτική;

Οι  νέοι σήμερα σε μεγάλο βαθμό και όχι άδικα  θεωρούν , πως το πολιτικό σύστημα φταίει γιατί εκείνοι σήμερα δεν έχουν τις ευκαιρίες που τους αξίζουν στη χώρα μας, όπως και ότι πληρώνουν λάθη πολιτικών επιλογών χωρίς να φέρουν την ευθύνη.

Λύση δεν είναι ούτε να σκύβουν το κεφάλι, ούτε να δέχονται μοιρολατρικά τα προβλήματα, αφήνοντας κάποιους να συνεχίζουν το καταστροφικό πολίτικο τους έργο. Λύση είναι η συμμετοχή και η συν διαμόρφωση!  Ο Πλάτωνας μας λέει ότι αν γυρίσουμε την πλάτη στην πολίτικη και δεν ασχολούμαστε με αυτή τιμωρούμαστε να μας κυβερνούν κατώτεροι!

Γιατί να σε ψηφίσει κάποιος Βαγγέλη;

Για να γίνω η φωνή του στην περιφέρεια. Για να γίνω η φωνή των νέων ανθρώπων και όλων όσων ζητούν ανανέωση στο πολιτικό σύστημα. Για να αγωνιστώ για τα προβλήματα των πολιτών, για την ενίσχυση σοβαρών πρωτοβουλιών που στοχεύουν σε μια καλύτερη κοινωνία και στην ανάπτυξη της Κρήτης μας.

Γιατί δεν είμαι ο παραδοσιακός πολιτικός, δεν έχω πολιτικό γραφείο παρά μόνο τη στήριξη καλών φίλων. Γιατί έχω πολλή όρεξη για δουλειά, ενθουσιασμό και πάθος για να συμβάλλω με κάθε τρόπο στην ανοικοδόμηση του τόπου μας.