Ο Τραμπ είπε στους Γάλλους πώς να σβήσουν τη φωτιά στην Παναγία των Παρίσίων και αυτοί του απάντησαν όπως του άξιζε

αμερικανός πρόεδρος ήταν εκ των πρώτων ηγετών χωρών που έσπευσαν να εκφράσουν τη λύπη τους για την καταστροφική πυρκαγιά στο καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων.

Ωστόσο η ανάρτησή του στο Twitter έθεσε για ακόμη μία φορά εν αμφιβόλω την ευφυΐα 

του.

«Πόσο τρομερό είναι να βλέπουμε την καταστροφική πυρκαγιά στον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων. Ίσως η ρίψη νερού από αέρος να βοηθούσε στην κατάσβεση. Πρέπει να δράσετε άμεσα!», έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter.

«Ακρωτηριασμένος», καπνισμένος αλλά όρθιος. Ο καθεδρικός της Παναγίας των Παρισίων με ιστορία 9 αιώνων σώθηκε, έστω και μερικώς. Οι πρώτες εικόνες από το εσωτερικό του ναού.

Δηλαδή η πρότασή του ήταν να ρίξουν νερό από ψηλά σε ένα από τα κορυφαία κομψοτεχνήματα της γοτθικής αρχιτεκτονικής ηλικίας 856 ετών.

Η απάντηση ήρθε άμεσα από την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Γαλλίας που φυσικά εξήγησε το αυτονόητο.

«Η ρίψη νερού από αέρος σε αυτό τον τύπο κτηρίου θα μπορούσε να οδηγήσει την ολοκληρωτική κατάρρευση του οικοδομήματος» και «Είτε με ελικόπτερο, είτε με αεροσκάφος το βάρος του νερού και η δύναμη με την οποία θα έπεφτε από μικρό ύψος θα μπορούσε να καταπονήσει το οικοδόμημα της Παναγίας των Παρισίων και να οδηγήσει σε παράπλευρες καταστροφές σε κοντινά κτήρια», ήταν οι απαντήσεις, επίσης μέσω Twitter που της γαλλικής Πολιτικής Προστασίας.

Πηγή: https://www.huffingtonpost.gr/