Η τακτική «δεν σε ξέρω, δεν σε είδα» του Μαξίμου!

0

Γράφει ο Γιάννης Τσαπρούνης*

Ο ΣΥΡΙΖΑ από το 2015 που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας χρησιμοποιεί συστηματικά δύο συγκεκριμένες τακτικές για να αντιμετωπίσει γεγονότα, καταστάσεις και πρόσωπα που τον εκθέτουν.

Η πρώτη γραμμή άμυνας έχει καταντήσει πλέον… ανέκδοτο. «Fake news»! Ολες οι αστοχίες, όλα τα κακώς κείμενα της κυβέρνησης είναι «fake news», σύμφωνα με τα στελέχη της. Ετσι απάντησε και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σχολιάζοντας την υπόθεση Πετσίτη – Αρτεμίου, χωρίς βέβαια να δώσει καμία ουσιαστική απάντηση για τον οφσοράκια και τον ντελιβερά που μπαινοβγαίνουν στο Μαξίμου και είτε έκαναν ταξιδάκια στο Καράκας είτε τριγύριζαν σε υπουργεία και εταιρίες. Πάντοτε μαζί ή ως εκπρόσωποι του Νίκου Παππά.

ΤΑ ίδια, λοιπόν, έλεγε το Μαξίμου όχι μόνο κατά τη διάρκεια του πρώτου καταστροφικού εξαμήνου του 2015, αλλά έως και τώρα. «Fake news» ήταν ότι η κυβέρνηση επιχείρησε να εκβιάσει τους δανειστές με Grexit. «Fake news» ότι ο Βαρουφάκης μπαρουφολογούσε στα Εurogroup. «Fake news» ότι ρώτησαν τον Πούτιν αν μπορεί να τυπώσει δραχμές. «Fake news» ότι σχεδίαζαν παράλληλο νόμισμα. «Fake news» ότι αν εφαρμοζόταν το «όχι» στο δημοψήφισμα θα είχαμε βγει από την ευρωζώνη. «Fake news» ότι θα υπέγραφαν Μνημόνιο. «Fake news» ότι θα έπαιρναν επώδυνα μέτρα με υπέρμετρες αυξήσεις φόρων και μειώσεις συντάξεων. «Fake news» ότι τα capital controls θα διαρκούσαν περισσότερο από πέντε-έξι μήνες. Ο,τι δεν βολεύει την κυβέρνηση βαφτίζεται «fake news».

ΑΛΛΑ δεν είναι μόνο τα ψέματα του Μαξίμου. Υπάρχει και κάτι ακόμα που είναι πιο γραφικό. Η αποκήρυξη όσων αποχωρούν, αποπέμπονται ή εκθέτουν το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν σε ξέρω, δεν σε είδα», είναι η απάντηση των κυβερνητικών στελεχών. Τώρα, ο Παππάς κάνει τον «Κινέζο» για τον Πετσίτη, ενώ ο συνήθως λαλίστατος Τζανακόπουλος λέει ότι «ο Μανόλο τράβηξε την προσωπική του διαδρομή». Ακούς αυτά και πέφτεις κάτω από τα γέλια. Τώρα, κάνουν πως δεν ξέρουν τον τύπο που βρισκόταν δίπλα στον Τσίπρα καθημερινά και παραγόντιζε ως… παρατρεχάμενος του Παππά δεξιά και αριστερά.

ΤΑ ίδια, βέβαια, έχουν κάνει με τόσους άλλους, με τον Πετσίτη δεν θα το έκαναν; Εδώ, τώρα αντιμετωπίζουν ως πολιτικό «λεπρό» τον Βαρουφάκη, τον Γιανάρα που «σκότωσε» την τρόικα και θα έσωζε τη χώρα. Τώρα, λένε τα χειρότερα για τη Ζωή, που την έκαναν Πρόεδρο της Βουλής και της είχαν δώσει την αρμοδιότητα να διαγράψει… μονομερώς το χρέος. Τώρα, τους φαίνεται και «ψεκασμένος» ο Καμμένος, που μαζί συγκυβερνούσαν σφιχταγκαλιασμένοι για τέσσερα χρόνια.

ΟΠΟΙΟΣ δεν είναι χρήσιμος πια ή όποιος μπορεί να δημιουργήσει «ζημιά» στο Μαξίμου είναι… άγνωστος. Μόνο που με τους πολιτικούς μπορούν να λένε ό,τι θέλουν. Με τον Πετσίτη είναι αλλιώς. Αν και εφόσον αποδειχθεί ότι είχε νταραβέρια με Λαυρεντιάδη και άλλους επιχειρηματίες και μαζί με τον Αρτεμίου έκαναν… μπίζνες, ό,τι κι αν πουν θα βρεθούν ανεπανόρθωτα εκτεθειμένοι.

*Ο Γιάννης Τσαπρούνης είναι διευθυντής σύνταξης του Ελεύθερου Τύπου

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook