Σπυράκη «αδειάζει» Τζιτζικώστα: Η επίσημη ονομασία της χώρας είναι Βόρεια Μακεδονία

Αποστάσεις από τη δήλωση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, ότι δεν θα αλλάξει τις πινακίδες στην περιφέρειά του που γράφουν Σκόπια σε Βόρεια Μακεδονία, πήρε η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη.

Η κυρία Σπυράκη ανέφερε ότι ναι μεν η Συμφωνία είναι βλαπτική αλλά δημιουργεί τετελεσμένα και ότι η επίσημη ονομασία της χώρας είναι πλέον Βόρεια Μακεδονία.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις δηλώσεις Τζιτζικώστα, η Μαρία Σπυράκη δήλωσε οτι η Συμφωνία των Πρεσπών, που επικυρώθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και ορισμένους πρόθυμους βουλευτές, είναι μία βλαπτική συμφωνία που δημιουργεί τετελεσμένα για τη χώρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόσθεσε, έχει δηλώσει ότι η ΝΔ θα ελέγχει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και θα ασκεί βέτο εφόσον κρίνει ότι υπάρχει βλάβη στα εθνικά συμφέροντα.

Η κυρία Σπυράκη είπε ακόμη ότι, όπως προκύπτει από τη Συμφωνία, η επίσημη ονομασία της χώρας είναι Βόρεια Μακεδονία. Είναι ήσσονος σημασίας η συζήτηση γύρω από τις πινακίδες -άλλωστε οι πινακίδες προσδιορίζουν αποστάσεις μεταξύ πόλεων…

Πηγή: iefimerida.gr