Ελεύθερη Είσοδος την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Όπως κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα, στις 3 Φεβρουαρίου 2019, η είσοδος στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης είναι ελεύθερη. Στους επισκέπτες δίνεται η ευκαιρία να περιηγηθούν, εκτός από τις μόνιμες συλλογές του Μουσείου, και τις περιοδικές εκθέσεις «Τερατολογίες. Από την Ιστορία του Ανθρώπου» και «Ναταλία Μελά: 25 γλυπτά», οι οποίες θα παρουσιάζονται στο Μουσείο έως τα τέλη Φεβρουαρίου 2019. Τις περιοδικές εκθέσεις συνοδεύει δίγλωσσο πολύπτυχο φυλλάδιο (ελληνικά, αγγλικά), το οποίο διανέμεται δωρεάν.

Την έκθεση «Τερατολογίες. Από την Ιστορία του Ανθρώπου» με έργα του Διαμαντή Διαμαντόπουλου από τη Συλλογή Σύγχρονης Τέχνης του συλλέκτη Ζαχαρία Πορταλάκη, συνοδεύει αναλυτικός έγχρωμος κατάλογος (στα ελληνικά και τα αγγλικά) και την έκθεση «Ναταλία Μελά: 25 γλυπτά» το ελληνο-γαλλικό βιβλίο Τα γλυπτά της Ναταλίας Μέλα στο νησί των Σπετσών (Βασιλική Αναγνώστου, εκδόσεις Ωκεανίδα, Αθήνα 2015). Τα βιβλία αυτά διατίθενται στο IMK Shop, μαζί με τις εκδόσεις της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών και τις δημιουργίες νέων σχεδιαστών.

Κάνοντας ένα διάλειμμα στο IMK Café, οι επισκέπτες του Μουσείου μπορούν να απολαύσουν γευστικές προτάσεις, όπως το brunch, που προσφέρεται αποκλειστικά κάθε Σάββατο και Κυριακή, στον εσωτερικό και στους υπαίθριους χώρους του (κήπος και deck με θέα στη θάλασσα).

Πρακτικές πληροφορίες

Το κυριακάτικο ωράριο λειτουργίας του Μουσείου είναι 10:30΄-15:30΄.
Τις υπόλοιπες Κυριακές του μήνα η είσοδος είναι μειωμένη (3 ευρώ) και περιλαμβάνει τη δωρεάν διάθεση συσκευών ακουστικής ξενάγησης (με σειρά προτεραιότητας) και τη συμμετοχή σε όλες τις τρέχουσες δραστηριότητες του Μουσείου.
Σταθερά, ελεύθερη είναι η είσοδος για τα παιδιά έως 12 ετών, τους ανέργους και τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης, του Πολυτεχνείου Κρήτης και του Τ.Ε.Ι. Κρήτης.
Η είσοδος στο IMK Café εντός του ωραρίου λειτουργίας του Μουσείου είναι πάντοτε ελεύθερη.