Ανακοίνωση Τομέα Κοινωνικής Πολιτικής της ΝΟΔΕ Ηρακλείου

Απόρροια  της  οικονομικής κρίσης των τελευταίων ετών είναι τα προβλήματα της καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας και ιδιαιτέρως  οι  πολύτεκνες   οικογένειες του Νομού. Το Τμήμα της Κοινωνικής Πολιτικής της ΝΟΔΕ Ηρακλείου εξακολουθεί να στηρίζει όλους εκείνους που έχουν την ανάγκη της συμπαράστασης  και της φροντίδας, με δράσεις που υλοποιούνται πάντα στη βάση της ανθρώπινης αλληλεγγύης.

Ως  αναπόσπαστο  κομμάτι  της  τοπικής  κοινωνίας,η ΝΟΔΕ Ηρακλείου  αντιλαμβανόμενη την επικρατούσα  κατάσταση και συνάμα αναγνωρίζοντας  και ενισχύοντας το θεσμό της οικογένειας έλαβε την  πρωτοβουλία  να προσφέρει ανακούφιση, χαμόγελα και στήριξη σε ευπαθείς πολυτεκνικές  άπορες οικογένειες, παρέχοντας  τρόφιμα μακράς διαρκείας, παιχνίδια, είδη ατομικής υγιεινής, είδη ένδυσης και υπόδησης,   τα  οποία  παραδόθηκαν την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018  στον Σύλλογο Πολυτέκνων Ηρακλείουπροκειμένου να διαμοιραστούν.

   Κατά την παράδοση παρευρέθηκαν ο  Πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Βαγγέλης Καρκανάκης, το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής και Αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Λευτέρης  Ζερβός, η Υπ. Κοινωνικής Πολιτικής κα.Ελένη Τσαντηράκη, ο Υπ. Τουρισμού κ. Στράτος Μαγκουσάκης , ο Υπ. Παραγωγικών Τάξεων κ. Γιάννης Χατζηνικολάου, ο Υπ. Κοινωνικής Πολιτικής της ΔΗΜΤΟ Ηρακλείου Γεώργιος Χατζηδάκης καθώς επίσης και  οι εθελοντές μας Ζαχαρίας Αναστασάκης και Φωτεινή Κυρλάκη .

 Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γεώργιος Παρασύρηςαφού ευχαρίστησε για την προσφερόμενη βοήθεια, ενημέρωσε για τα προβλήματα και έθεσε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Σύλλογος στον οποίο απαριθμούνται ενεργά μέλη 7.500 οικογένειες με καταγεγραμμένους 4.000 άπορους.

   Ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ  Ηρακλείου Ευάγγελος Καρκανάκηςαναφέρθηκε στον συμβολικό χαρακτήρα της δράσης τονίζοντας ότι είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε και ανέπτυξε τα μέτρα που εξήγγειλε από το βήμα του 12ου Συνεδρίου ο Αρχηγός  της Ν.Δ Κυριάκος Μητσοτάκης για την  στήριξη της οικογένειας.

  Ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους του Συλλόγου όπου γίνεται η συγκέντρωση, διαλογή και διανομή των ειδών. 

  Το Τμήμα Κοινωνικής Πολτικής της ΝΟΔΕ Ηρακλείου απευθύνει θερμά ευχαριστήρια σε  όσους  συνέβαλλαν  χορηγικά  και  οικειοθελώς   για  τη  συγκέντρωση  των  ανωτέρω  αγαθών,  δείχνοντας  μεγαλοψυχία  και  το  αληθινό  ανθρώπινο  πρόσωπο  της  κοινωνίας  μας. 

Ελένη Τσαντηράκη
Υπ. Τομέα Κοινωνικής Πολιτικής της ΝΟΔΕ Ηρακλείου
Πολιτισμολόγος-Κοινωνιολόγος