Με τον Γ. Κεφαλογιάννη συναντήθηκαν οι κληρικοί Ρεθύμνου

5

Με το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιερατικού Συνδέσμου της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου συναντήθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ρεθύμνου Γιάννης Α. Κεφαλογιάννης, με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις αναφορικά με τα ζητήματα ρύθμισης των σχέσεων Κράτους – Εκκλησίας. Από το Δ.Σ. των ιερέων συμμετείχαν ο Πρόεδρος π. Δημήτριος Σωπασουδάκης και οι π. Θεόδωρος Σηφάκης, π. Γεώργιος Λελεδάκης, π. Νικόλαος Ζολωτάκης.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα θέματα της προτεινόμενης Συνταγματικής Αναθεώρησης (άρθρο 21 για το θεσμό της οικογένειας και άρθρο 3 για την Ορθόδοξη Εκκλησία) και την πρόταση περί «ουδετεροθρησκείας», της μισθοδοσίας του Ιερού Κλήρου και της αξιοποίησης της Εκκλησιαστικής Περιουσίας. Παράλληλα, δόθηκε η ευκαιρία να αναπτυχθούν τα προβλήματα των πολιτών σε επίπεδο καθημερινότητας λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και να αναδειχθεί το έργο που επιτελεί η τοπική μας εκκλησία.

Μετα την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ. Κεφαλογιάννης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Τόσο για εμένα προσωπικά, όσο και για την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, οι σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας αποτελούν ένα ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα που συνδέεται με την ιστορία του Έθνους μας και σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να αποτελέσει πεδίο ανάπτυξης ιδεοληπτικών εμμονών.

Η άτακτη υποχώρηση του κ. Τσίπρα από τη θέση του περί συνταγματικού διαχωρισμού κράτους- εκκλησίας επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά την προχειρότητα και την αμιγώς δημαγωγική προσέγγιση με βάση την οποία πολιτεύεται. Η παρουσίαση από την Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου 10.000 ιερέων ως κάποιων που πρέπει να απολυθούν για να προβλεφθούν στη θέση τους ισάριθμοι νέοι δημόσιοι υπάλληλοι μηδενίζει με χυδαίο τρόπο το μεγάλο κοινωνικό τους έργο, ιδιαίτερα στα δύσκολα χρόνια της κρίσης, και υποτιμά ταυτόχρονα τη νοημοσύνη των πολιτών. Τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι ως Νέα Δημοκρατία είμαστε κάθετα αντίθετοι σε μια συμφωνία που δεν θα κατοχυρώνει πλήρως τα εργασιακά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των κληρικών. Παράλληλα, εκφράζουμε τη δικαίωσή μας, τόσο για το ζήτημα της αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας, το οποίο έχουμε ήδη από το 2013 νομοθετήσει, όσο και για τον επαναπροσδιορισμό των σχέσεων μέσω νομοθετικής πρωτοβουλίας και όχι συνταγματικής αναθεώρησης, που θα γίνει μέσα από ένα σοβαρό διάλογο Εκκλησίας και Πολιτείας».

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook