Ο Μπακογιάννης ανέβασε κι άλλο τον πήχη για τον ΣΥΡΙΖΑ

14

Στέλλα Κεμανετζή

Ανέβασε τον πήχη για τον δήμο Αθηναίων η υποψηφιότητα του Κώστα Μπακογιάννη ο οποίος, μετά τον Παύλο Γερουλάνο, κατεβαίνει κι αυτός στις γειτονιές της πρωτεύουσας για να ενημερωθεί, συζητήσει και αναλύσει με τους δημότες τα προβλήματα της πόλης.

Η προχθεσινή ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για τον πρώτο δήμο της χώρας, μετά από μακρά θητεία και στους δύο βαθμούς της αυτοδιοίκησης, ίσως και να προβληματίζει κατά τι παραπάνω τον ΣΥΡΙΖΑ που ακόμη δεν έχει καταλήξει στην δική του εκπροσώπηση για την Αθήνα.

Μια εκπροσώπηση για την οποία πολλά ονόματα από την κεντρική πολιτική σκηνή, την ακαδημαϊκή κοινότητα αλλά και την… αστική ελίτ έχουν κατά διαστήματα δει το φως της δημοσιότητας. Πολλά πρόσωπα «ανιχνεύονται», ή έτσι τουλάχιστον εικάζεται, για τον δήμο Αθηναίων αλλά μέχρι στιγμής δε φαίνεται κάποιο να συγκεντρώνει τις πιθανότητες εκείνες οι οποίες θα το οδηγήσουν στην κρίσιμη υποψηφιότητα.

Η αλήθεια είναι ότι με τα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης να έχουν ήδη ανακοινώσει τη στήριξή τους, το κυβερνών κόμμα δείχνει να αναζητά το πρόσωπο εκείνο που θα… ταράξει τα νερά και θα εκπλήξει ακόμη και τους συνυποψηφίους του.

Υπάρχει άραγε αυτό το πρόσωπο στο οποίο θα συγκλίνουν τα θετικά που θα ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ ή μήπως μία κάποια λύση θα ήταν η στήριξη υποψηφιότητας η οποία ήδη έχει ανακοινωθεί και προέρχεται από τον κεντρώο χώρο;

Δύσκολη η απόφαση για την Κουμουνδούρου που σίγουρα στόχος της είναι να κυριαρχήσει στο δήμο Αθηναίων αλλά για να γίνει αυτό πράξη, ειδικά μετά και τις δύο υποψηφιότητες που ήδη υφίστανται καθώς και προς αποφυγή μίας προερχόμενης από την ακροδεξιά, επιβάλλεται η αναζήτηση εκείνου του προσώπου το οποίο αν δεν κάνει την ανατροπή, τουλάχιστον θα δυσκολέψει τον επικρατέστερο και θα πάει μαζί του στο δεύτερο γύρο!

Πηγή: https://www.reader.gr

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook