Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «H σημασία αύξησης του αριθμού των εθελοντών δοτών μυελού των οστών και του ομφαλοπλακούντιου αίματος»

Η 1η Τοπική Μονάδα Υγείας Ηρακλείου σε συνεργασία με την «Ηλιαχτίδα» και το σύλλογο «Όραμα Ελπίδας» σας προσκαλούν την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου στην ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «η σημασία αύξησης του αριθμού των εθελοντών δοτών μυελού των οστών και του ομφαλοπλακούντιου αίματος».

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για το έργο της «ηλιαχτίδας», για το σκοπό της εκστρατείας «γίνε εθελοντής δότης μυελού των οστών. Δώσε ελπίδα, δώσε ζωή», για την Τράπεζα Ομφαλοπλακούντιου αίματος στο Πα.Γ.Ν.Η., για το έργο του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών, για το τι είναι τα βλαστοκύτταρα και τι προσφέρουν.

Τέλος ένας λήπτης ομφαλοπλακούντιου αίματος που έπασχε από λευχαιμία και ένας δότης μυελού των οστών θα μοιραστούν μαζί μας την προσωπική τους εμπειρία. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιούνται και λήψεις στοματικού επιχρίσματος από νέους εθελοντές δότες.