Σφάζονται για έναν περιφερειάρχη ΚΙΝΑΛ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ -Η περίπτωση Αρναουτάκη

10

Σε γρίφο για δυνατούς λύτες εξελίσσεται η υποψηφιότητα Αρναουτάκη για την Περιφέρεια Κρήτης.

Ο προερχόμενος από το ΚΙΝΑΛ νυν περιφερειάρχης, κατά κοινή ομολογία επιτυχημένος στο πόστο του, θα ήθελε να τύχει διακομματικής υποστήριξης. Με δεδομένη όμως την πόλωση του πολιτικού σκηνικού, κάτι τέτοιο δείχνει μάλλον δύσκολο έως αδύνατο.

Το ΚΙΝΑΛ έχει ήδη αποφασίσει και επισήμως να τον στηρίξει. Με την υποψηφιότητά του «φλερτάρει» και ο ΣΥΡΙΖΑ, που θέλει να κάνει ανοίγματα και σε υποψηφίους εκτός κόμματος και ειδικά σε πρόσωπα που προέρχονται από την Κεντροαριστερά.

Αλλωστε ο Αλέξης Τσίπρας όταν ρωτήθηκε στη ΔΕΘ για τον Σταύρο Αρναουτάκη αναφέρθηκε στο έργο που έχει προσφέρει, ενώ τον χαρακτήρισε «εξαιρετικά ικανό». Μάλιστα, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να τον στηρίξει στις επερχόμενες εκλογές.

«Ο Περιφερειάρχης Κρήτης είναι εξαιρετικά ικανός και έχει κάνει έργο», είχε πει ο πρωθυπουργός.

Το πρόβλημα με τον ΣΥΡΙΖΑ -όσον αφορά την υποψηφιότητα Αρναουτάκη- είναι ότι δεν θέλουν να υποστηριχθεί και από τη Νέα Δημοκρατία, που όμως δεν έχει αποκλείσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Κοινός υποψήφιος ΣΥΡΙΖΑ-Νέας Δημοκρατίας αποκλείεται… Γι’ αυτό και οι επιτελείς του Αλέξη Τσίπρα περιμένουν από τον νυν περιφερειάρχη να πάρει εγκαίρως σαφή «αντιδεξιά θέση» και αποστάσεις από την Πειραιώς.

Σε περίπτωση που αυτό δεν γίνει μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες, στην Κουμουδούρου εξετάζουν κι άλλα σενάρια, όπως να διεκδικήσει την περιφέρεια ο σημερινός αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Στη Νέα Δημοκρατία τώρα, το θέμα της Περιφέρειας Κρήτης το χειρίζεται προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης λόγω εντοπιότητας. Αν και αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί, αναμένουν και αυτοί από τον Σταύρο Αρναουτάκη να ξεκαθαρίσει τη θέση του. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει δοθεί προθεσμία στον κ. Αρναουτάκη μία εβδομάδα για να πάρει σαφή θέση.

Οι θερμές δηλώσεις για τον νυν περιφερειάρχη από πλευράς Αλέξη Τσίπρα θεωρούνται από την Πειραιώς «κόκκινο πανί» για τη στήριξη Αρναουτάκη, πόσω μάλλον που ο περιφερειάρχης Κρήτης δεν έχει αντιδράσει, και γι’ αυτό και εξετάζουν ταυτόχρονα και άλλα ενδεχόμενα.

«Θα πρέπει και οι υποψήφιοι να πάρουν θέση ποια κυβέρνηση επιλέγουν για την επόμενη ημέρα», σημείωνε χαρακτηριστικά στο iefimerida στέλεχος της ΝΔ που ανήκει στο επιτελείο της Πειραιώς.

Ορισμένοι μάλιστα λένε, σε περίπτωση που υπάρξει κώλυμα με την υποψηφιότητα Αρναουτάκη, ακόμα και να προκριθεί η υποψηφιότητα του «πράσινου» και βενιζελικού πρώην δημάρχου Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη –αν και συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη έδιναν λίγες πιθανότητες σε ένα τέτοιο σενάριο- ή ακόμα και να υπάρξει στήριξη στον πρώην επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook