Δείτε το Elounda Beach το 1973 | Έτσι ξεκίνησε ο ελληνικός Τουρισμός

18

Το να ξέρεις από που ξεκίνησες, είναι πολύ σημαντικό… Πολλώ δε μάλλον όταν μιλάμε για τον ελληνικό Τουρισμό, τον στυλοβάτη της εθνικής οικονομίας. Ο Μανώλης Ρασούλης, μια κινητή «εγκυκλοπαίδεια» για τον ελληνικό Τουρισμό, μας έκανε την τιμή να μας διαθέσει μια σειρά φωτογραφίες, από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας  του εμβληματικού Elounda Beach, που εξελίχθηκε σε σημείο αναφοράς για τον ελληνικό Τουρισμό, όχι μόνο επειδή ήταν ένα από τα πρώτα ελληνικά ξενοδοχεία διεθνούς τουρισμού.

Το εξαιρετικό αυτό ξενοδοχείο, το οποίο ασφαλώς δεν ήταν το πρώτο ξενοδοχείο μαζικού τουρισμού, δημιουργήθηκε από την  αείμνηστη Νάκου, που μαζί με τον Σωτήρχο έφτιαξαν προγενέστερα το MINOS BEACH. Η Νάκου, αγόρασε το οικόπεδο και ακολούθως με τον Γιώργο και Σπύρο Κοκοτό, κατασκεύασαν το Elounda Beach, το 1971.

Το 1983 ο Κώστας Μαντωνανάκης εξαγόρασε το μερίδιο της Νάκου και το υπόλοιπο 50% αργότερα, το 1987, εξελίσσοντάς το σε ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία, τουλάχιστον της Μεσογείου. Είχαν προηγηθεί αρκετά ξενοδοχεία, μεταξύ των οποίων το 1954 στη Ρόδο, το Cairo Palace, του αειμνήστου αιγυπτιώτη δάσκαλου Νικόλαου Καπετανάκη εκ Καρπάθου ορμώμενου, στην Κέρκυρα το Club Med το 1951, κ.λπ…

Απολαύστε τις φωτογραφίες, με τα credits και τις ευχαριστίες στο Μανώλη Ρασούλη!!!


Πηγή: https://money-tourism.gr/

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook