Δήλωση Γραμματέα Π.Ε. Ν.Δ. – Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκη για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Θανατηφόρα Τροχαία

8

«Η σημερινή ημέρα, η Πανευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Θανατηφόρο Τροχαίο είναι μια αφορμή για να εντείνουμε τη δράση μας για την ασφαλή οδήγηση και μετακίνηση στους ελληνικούς δρόμους.

Όλοι οι θεσμοί της πολιτείας, η οικογένεια, το σχολείο, η εκκλησία, η αυτοδιοίκηση, οι κοινωνικοί φορείς, έχουμε χρέος να απαλείψουμε το θλιβερό φαινόμενοτου «πολέμου των δρόμων».

Στη ΝΔέχουμε θέσει ως βασική προτεραιότητα το ζήτημα της οδικής ασφάλειας, μέσω του προγράμματος «Προσέχω», ενός συγκροτημένου σχεδίου για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειαςπου έχει ως πρωταρχικό στόχο την εξάλειψη των θανάτων και των τραυματισμών από τροχαία ατυχήματα.

Μέσω του «Προσέχω» στοχεύουμε στην μείωση των θανάτων από οδικά ατυχήματα κατά 50% μέσα σε μια δεκαετία µε την ανάπτυξη Παιδείας Οδικής Ασφάλειας και την Συµµμόρφωση της Οδηγικής Συμπεριφοράς. 

Το οφείλουμε στη νέα γενιά, το μέλλον της Πατρίδας μας, να καταλήξουμε σε μια συγκροτημένη εθνική στρατηγική για το θέμα της οδικής ασφάλειας, με στόχο να μπορούμε, σε μερικά χρόνια, να έχουμε μετρήσιμα αποτελέσματα. Με στόχο να μπορούμε να πούμε ότι όλοι μαζί σώσαμε ανθρώπινες ζωές, βελτιώνοντας την ασφάλεια στο δρόμο».

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook