Στο αεροδρόμιο Χανίων το ιδιωτικό αεροπλάνο του πλουσιότερου Ρώσου ολιγάρχη

10

Στα Χανιά βρίσκεται ο πλουσιότερος Ρώσος ολιγάρχης, Αλισερ Ουσμάνοφ και φυσικά η παρουσία του έχει γίνει ιδιαίτερα αισθητή.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το zarpanews, το αεροπλάνο του Ρώσου δισεκατομμυριούχου, με περιουσία που φτάνει τα 15,1 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Forbes, βρίσκεται στο αεροδρόμιο των Χανιών και εντυπωσιάζει τους ταξιδιώτες με το μέγεθος και την πολυτέλειά του.

Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος, Άλιστερ ΟυσμάνοφΟ Ρώσος δισεκατομμυριούχος, Άλιστερ Ουσμάνοφ

Πρόκειται  για το «Bourkhan» το τρίτο ακριβότερο ιδιωτικό αεροσκάφος στον κόσμο, ένα το Airbus A340-300 το οποίο αγοράστηκε για 238 εκατομμύρια δολάρια, μετά την πώληση των μετοχών που κατείχε ο Ουσμάνοφ στο Facebook. Μετά τις τροποποιήσεις που έχει κάνει, η σημερινή αξία του αεροσκάφους -το οποίο είναι μεγαλύτερο ακόμα και από του Πούτιν- ανέρχεται στα 450 εκατ. δολάρια.

Στο αεροδρόμιο των Χανίων βρίσκεται το ιδιωτικό του αεροπλάνοΣτο αεροδρόμιο των Χανίων βρίσκεται το ιδιωτικό του αεροπλάνο

Εκτός από όλες την άνεση και την πολυτέλεια, χαρακτηριστικό είναι ότι το αεροσκάφος διαθέτει «δωμάτιο πανικού», το οποίο είναι κατασκευασμένο από άθραυστα υλικά, εξασφαλίζοντας σε όποιον είναι μέσα την επιβίωση ακόμα και μετά από αεροπορικό ατύχημα.

Το αεροσκάφος διαθέτει ακόμη και «δωμάτιο πανικού». Το αεροσκάφος διαθέτει ακόμη και «δωμάτιο πανικού».

Φωτογραφίες: AP, zarpanews

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook