Η συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

9

Σε ερωτήματα για όλα τα «φλέγοντα» θέματα της επικαιρότητας, το οικονομικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, τις προτεραιότητες του κόμματός του αλλά και τα σχέδια για την επόμενη ημέρα της οικονομίας απαντά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στην 83η ΔΕΘ.

Σφοδρές αντιδράσεις σε όλο το πολιτικό φάσμα προκάλεσε η συνέντευξη Τύπου Μητσοτάκη

«Δέσμευσή μου η σταδιακή αποκλιμάκωση του κόστους δανεισμού» είπε ο κ. Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι ο βασικός σκοπός του 3ου προγράμματος χρηματοδότησης – που ήταν η σταδιακή πρόσβαση της χώρας στις αγορές κεφαλαίου– δεν θα επιτευχθεί με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα, ο κ. Μητσοτάκης, ερωτηθείς σχετικά με το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ, τόνισε ότι δεν έχει το ίδιο πρόγραμμα με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Θέλουμε να μειώσουμε φόρους και εισφορές και να μειώσουμε το κράτος» είπε ο κ. Μητσοτάκης, και συμπλήρωσε: «Ο κ. Τσίπρας θέλει να αυξήσει το κράτος».

Προσέθεσε δε, ότι στόχος της ΝΔ είναι ανάπτυξη 4% και δημιουργία 700.000 νέων θέσεων εργασίας μέσα στην επόμενη πενταετία.

«Μέτρα ευθυγραμμισμένα με τη δική μας πολιτική, τα οποία αντέγραψε ο κ.Τσίπρας δεν έχουμε κανέναν λόγο να μην τα υπερψηφίσουμε. Όμως εμείς δεν θέλουμε να εξυπηρετήσουμε μικρές ομάδες ψηφοφόρων αποσπασματικά, αλλά να προωθήσουμε ένα συνολικό σχέδιο ανάταξης της οικονομίας» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, και, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, συνέχισε: «Θα περιμένουμε να δούμε τι μέτρα θα φέρει ο κ. Τσίπρας στη Βουλή. Μέτρα ευθυγραμμισμένα με τη δική μας λογική που αντιγράφει ο κ. Τσίπρας δεν έχουμε λόγο να μην τα ψηφίσουμε».

Ξεκαθάρισε δε, ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ μετεκλογικά.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε, επίσης, ότι ο εκλογικός νόμος θα αλλάξει «αμέσως» σε περίπτωση που η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές.

Υπογράμμισε δε, πως στην επόμενη συνταγματική αναθεώρηση θα αποσυνδεθεί η προεδρική εκλογή από τη διάλυση της Βουλής.

Για τον ατομικό κουμπαρά & τον ΕΝΦΙΑ

Απαντώντας σε ερώτημα για τον ατομικό κουμπαρά, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα ωθήσει τους νέους να ενταχθούν στο ασφαλιστικό σύστημα.

«Θα ισοδυναμεί με συμπληρωματική επικουρική σύνταξη υψηλότερη απ’ ότι σήμερα» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ερωτηθείς για τις χτεσινές δεσμεύσεις του για τον ΕΝΦΙΑ -μείωση 30% και πληρωμή στους δήμους- είπε: «Μέχρι το 2021 η είσπραξη και το ύψος του ΕΝΦΙΑ θα καθορίζεται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

 «Τσάμπα μάγκας ο Πάνος Καμμένος…»

Εξαπολύοντας επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι δίπλα στη λέξη λαϊκιστής στο λεξικό υπάρχει το όνομα του Αλέξη Τσίπρα και όχι το δικό του.

«Οι Έλληνες πολίτες ξέρουν ποιος τούς εξαπάτησε και συνεχίζει να τους εξαπατά» είπε ο ίδιος, χαρακτηρίζοντας παράλληλα «τζάμπα μάγκα» τον Πάνο Καμμένο επειδή «συνεχίζει να προσφέρει στήριξη και ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση που θα κυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών».

«Η κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών παράγει αποτελέσματα που είναι πολύ δύσκολα αναστρέψιμα. Αυτό μόνο με εκλογές μπορεί να αποτραπεί» ανέφερε και πρόσθεσε «Δεν θα κυρώσω την συμφωνία για το Σκοπιανό».

«Ο κ. Τσίπρας ξεθάβει την αναθεώρηση του Συντάγματος λίγο πριν τις εκλογές»

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει κανένα δημοψήφισμα για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

«Ο κ. Τσίπρας ξεθάβει την αναθεώρηση του Συντάγματος λίγο πριν τις εκλογές» είπε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι η ΝΔ δεν θα μπει σε συζήτηση για την αναθεώρηση αν σημαντικά άρθρα όπως το άρθρο 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια δεν μπουν σε αναθεωρητική διαδικασία.

«Πρόσωπα και από την κεντροαριστερά σε ψηφοδέλτια της ΝΔ»

Συνεχίζοντας το «φλερτ» που ξεκίνησε χτες με ψηφοφόρους της κεντροαριστεράς και της αριστεράς, ο κ. Μητσοτάκης αποκάλυψε ότι πρόθεσή του είναι να υπάρχουν και πρόσωπα από την κεντροαριστερά στα ψηφοδέλτια της ΝΔ.

«Και στην κυβέρνηση ακόμη και αν είμαι αυτοδύναμος» ανέφερε παράλληλα.

/www.cnn.gr/

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook