ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018 11.00 π.μ. Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου σάς προσκαλεί σε Συνέντευξη Τύπου,με αφορμή την παρουσίαση στην Κρήτη του του διαδραστικού προγράμματος Face Forward…into my home, μιας παραγωγής του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) και της Ύπατης Αρμοστείας του OHE για τους Πρόσφυγες (UNHCR), μετην υποστήριξη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ECHO).

Η Συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου, στις 11.00 π.μ., στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηρακλείου, με βασικούς ομιλητές τους:

  • Δήμαρχο Ηρακλείου, κ. Βασίλη Λαμπρινό
  • Αντιπρόσωπο Ύπατου Αρμοστή ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα (UNHCR), κ. PhilippeLeclerc
  • Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, κ. Αριστέα Πλεύρη
  • Επιμελητές έκθεσης Face Forward…into my home, κ. Μαρίνα Τσέκου, Επιμελήτρια Εκπαίδευσης ΕΜΣΤ και κ. Γιάννη Βασταρδή, Φωτογράφο
  • Πρόεδρο Αναπτυξιακής Ηρακλείου, κ. Εμμανουήλ Κοκοσάλη
  • Συμμετέχοντες στο πρόγραμμα Face Forward…into my home – ωφελούμενοι του προγράμματος ESTIA στο Ηράκλειο

Μετά τη θερμή υποδοχή του στην Αθήνα το χειμώνα 2017-2018, το Face Forward…into my home φιλοξενείται στη Στοά Μακάσι στο Ηράκλειο, από τις 14 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 14 Οκτωβρίου 2018, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί», και διευρύνεται με τη συμμετοχή προσφύγων που διαμένουν στο νησί. 

 Το Face Forward …into my home εστιάζει σε ιστορίες ανθρώπων που αναγκάστηκαν να αφήσουν την πατρίδα τους και προσπαθούν να ξαναχτίσουν τη ζωή τους στην Ελλάδα. Περιλαμβάνει βιωματικά εργαστήρια αφήγησης στα οποία πρόσφυγες, με έναυσμα την παρουσίαση έργων από τη συλλογή του ΕΜΣΤ, αφηγούνται προσωπικές τους ιστορίες, φωτογράφιση των συμμετεχόντων και έκθεση με τα φωτογραφικά πορτρέτα των συμμετεχόντων και ηχητικά κείμενα των προσωπικών ιστοριών τους. Στο Face Forward …into my home συμμετέχουν πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο που υποστηρίζονται μέσω του προγράμματος ESTIA (Στήριξη Έκτακτης Ανάγκης για τη Στέγαση και την Ένταξη).

 Η έκθεση θα εγκαινιαστεί στις 14 Σεπτεμβρίου στις 19.30 (Στοά Μακάσι, Ηράκλειο)