Επίτιμο μέλος του ιατρικού συλλόγου ο Μητροπολίτης Μύρων Κτιστάκης

Το Διοικητικό Συμβούλιο Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου σε μια βραδιά γεμάτη κατάνυξη αναγόρευσε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νέας Ζηλανδίας υπερτίμου και εξάρχου Ωκεανίας κ.κ. Μύρωνα Κτιστάκη σε επίτιμο μέλος του Συλλόγου.

Παρόντες ήταν πολλά από τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, ο αντιδήμαρχος κ. Πέτρος Ινιωτάκης, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων κ. Γιώργος Επιτροπάκης, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ηρακλείου κ. Γιάννης Μιχελογιαννάκης, ο εκπρόσωπος του γραφείου του ευρωβουλευτή κ. Μανόλη Κεφαλογιάννη και πλήθος κόσμου.

Την εκδήλωση προσφώνησε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Πέτρου με τη συμμετοχή της χορωδίας του σωματείου ιεροψαλτών Ν. Ηρακλείου «Ανδρέας ο Κρήτης» ψάλλοντας εκκλησιαστικούς ύμνους.

Ο πρόεδρος του Ι.Σ.Η. κ. Χάρης Βαβουρανάκης αναφέρθηκε στην  επιστημονική διαδρομή αλλά και το ήθος  του  Μητροπολίτη και ιατρού κκ. Μύρωνα Κτιστάκη, ενώ του επιδόθηκε συμβολικά η προτομή της Υγείας. Στην ομιλία του, ο Τιμώμενος  Μητροπολίτης Ν. Ζηλανδίας και γιατρός κ.κ. Μύρωνας Κτιστάκης, με τίτλο: «Η υγεία των ψυχών και των σωμάτων» αναφέρθηκε στην ανθρωποκεντρική σχέση της θρησκείας και της ιατρικής.