Μία νέα εποχή χωρίς καπνό ξεκινάει… με δύναμη από τη ΔΕΘ

http://www.pontos-news.gr/

Για άλλη μία χρονιά, οι πύλες της ΔΕΘ άνοιξαν και τα βλέμματα του επιχειρηματικού κόσμου είναι στραμμένα στο μεγαλύτερο ετήσιο εκθεσιακό γεγονός της Ελλάδας. Φέτος όμως, στη ΔΕΘ πνέει φρέσκος αέρας!

Στο εκθεσιακό κέντρο της Θεσσαλονίκης η κίνηση είναι συνεχείς και οι 1.500 εκθέτες υποδέχονται στα περίπτερά τους τους επισκέπτες. Ταυτόχρονα διοργανώνονται συναυλίες Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών αλλά και άλλες δράσεις και πρωτοβουλίς. Αν έπρεπε να ξεχωρίσουμε μία θα ήταν αυτή που έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει αλλά και να αφυπνίσει τον κόσμο γύρω από ένα πάρα πολύ σημαντικό κοινωνικό θέμα, το διαχρονικό πρόβλημα του τσιγάρου.

Η διοργάνωση της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης που -φέτος περισσότερο από ποτέ- ταυτίζεται με την τεχνολογία, την καινοτομία και την ανάπτυξη, αποφασίζει να εγκαινιάσει μια SMOKE FREE ταυτότητα. Αναγνωρίζοντας τους κινδύνους που προκαλεί στην υγεία το κάπνισμα, η διοργάνωση της ΔΕΘ επωφελείται του πρωταγωνιστικού ρόλου της σε μια περίοδο που τα μάτια τόσο της Ελλάδας όσο και του κόσμου είναι στραμμένα πάνω της και «αγγίζει» με τον τρόπο της το διαχρονικό πρόβλημα του τσιγάρου. Για πρώτη φορά στην ιστορία της παίρνει την τολμηρή πρωτοβουλία να γίνει SMOKE FREE.

Μια κίνηση συμβολική. Με έναυσμα από τη θεματική ενότητα της καινοτομίας, που χαρακτηρίζει τη διοργάνωση, και υπενθυμίζει τις αλματώδεις αλλαγές που έχουν σημειωθεί στον κλάδο της καπνοβιομηχανίας.

Μια τολμηρή πρωτοβουλία με έντονο συμβολισμό αλλά και ουσιώδες αποτέλεσμα. Σε πρακτικό επίπεδο οι χώροι της έκθεσης γίνονται επισήμως η πρώτη ανοικτή, αστική νησίδα, απαλλαγμένη από τον καπνό του τσιγάρου σε όλες τις εσωτερικές αίθουσές της, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Με το σύνθημα «SMOKE FREE ΔΕΘ-Μέλλον χωρίς τσιγάρο», η ΔΕΘ προχωρά ένα βήμα παραπάνω και οριοθετεί και τους εξωτερικούς της χώρους.

Η αποφασιστική αυτή κίνηση έχει στο κέντρο της φιλοσοφίας της τον επισκέπτη, του οποίου η περιήγηση στη ΔΕΘ βελτιώνεται και αναβαθμίζεται σε ένα περιβάλλον καθαρό, με νέο, φρέσκο αέρα! Σε αυτό το πλαίσιο, διαμορφώνεται μια ρύθμιση ελέγχου του καπνίσματος, που θα προτρέπει τους επισκέπτες να καπνίζουν, αν το επιθυμούν, μόνο στις ειδικά διαμορφωμένες εστίες καπνιζόντων που θα έχουν προκαθοριστεί.

Με αυτόν τον τρόπο κάνει πράξη ΣΗΜΕΡΑ ένα μέλλον απαλλαγμένο από τον καπνό του τσιγάρου, ένα μέλλον καλύτερο για τον ίδιο τον άνθρωπο. Ένα μέλλον ακριβώς όπως το οραματίζεται και η Παπαστράτος που στηρίζει αυτή την καινοτόμα πρωτοβουλία της 83ης ΔΕΘ, ώστε να επιτευχθεί η «επόμενη μέρα» ενός κόσμου απαλλαγμένου από τον καπνό του τσιγάρου μια και μία νέα εποχή μόλις ξεκίνησε.

Πηγή: iefimerida.gr