Στη Βουλή η μήνυση κατά Σκουρλέτη και Τόσκα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι

16
http://www.enikos.gr

Τον δρόμο για τη Βουλή πήρε χθες από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η μήνυση που είχε καταθέσει προ ολίγων εβδομάδων η Βαρβάρα Φύτρου, σύζυγος του Γρηγόρη Φύτρου και μητέρα των δύο παιδιών που έχασαν τη ζωή τους στην πύρινη λαίλαπα στο Μάτι.

Η κ. Φύτρου, στρεφόταν μεταξύ άλλων και σε βάρος των υπουργών Νίκου Τόσκα και Πάνου Σκουρλέτη, με αποτέλεσμα η μήνυση να διαβιβαστεί αμελλητί στη βουλή.

Στο στόχαστρό της έβαζε όμως και την περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου, τον τέως γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Ιωάννη Καπάκη, ενώ στεφόταν και σε βάρος του δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη, του Σωτήρη Ταρζούδη, τέως αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος και του Κωνσταντίνου Τσουβάλα, τέως αρχηγού της ΕΛΑΣ.
«Οι ευθύνες είναι εγκληματικές και τα στοιχεία αδιάσειστα ότι έχει τελεστεί το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση ή με ενδεχόμενο δόλο» υποστηρίζει ο πληρεξούσιος δικηγόρος της Β. Φύτρου, ζητώντας την διερεύνηση ποινικών ευθυνών για πολιτικά πρόσωπα από το αρμόδιο όργανο, που είναι η Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι η Βαρβάρα Φύτρου, το πρωί της 17ης Αυγούστου πέρασε το κατώφλι της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, και μέσω του δικηγόρου της Βασίλειου Καπερνάρου, κατέθεσε  μήνυση κατά 7 προσώπων και κατά παντός άλλου υπευθύνου για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.

Όπως υποστηρίζει η ίδια, όλοι γνώριζαν ότι ο κρατικός μηχανισμός ήταν ανίκανος να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές, αλλά τα εντεταλμένα όργανά του αποδέχθηκαν αυτό το γεγονός, με αποτέλεσμα να χαθούν τόσες ανθρώπινες ζωές, μεταξύ των οποίων και ολόκληρη η οικογένειά της.

Στο στόχαστρό της μπήκε ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο τέως επικεφαλής της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης, οι τέως αρχηγοί της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, ο τέως υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης και τέως αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ζητώντας την ποινική τους δίωξη και τιμωρία για όσα δεν έγιναν στις 23 Ιουλίου.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook