ΕΥ ΖΩ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ: Καλά τα νέα για τους ασθενείς με Λεμφοίδημα

29

Όλοι εμείς οι επιβιώσαντες με καρκίνο μαστού ή γεννητικών οργάνων, είμαστε υποψήφιοι για όλη την υπόλοιπη ζωή μας , να νοσήσουμε από Λεμφοίδημα άνω ή κάτω άκρου. Μία επιπλοκή τόσο δυσάρεστη όσο και επώδυνη. Όμως αυτή τη στιγμή το Ηράκλειο είναι η 2η πόλη , μετά τη Λάρισα, όπου έχει Δημόσια, εξειδικευμένη, οργανωμένη Διανοσοκομειακή Πολυπαραγοντική ομάδα Αντιμετώπισης Λεμφοιδήματος.

Η επίσημη ανακοίνωση λειτουργίας αυτής της ομάδας έγινε τη Δευτέρα 3/9/2018 στην βιβλιοθήκη του Βενιζελείου νοσοκομείου. Ο Σύλλογός ¨Ευ Ζω με τον Καρκίνο¨ ήταν εκεί ιδιαίτερα υπερήφανος και χαρούμενος, διότι από εμάς ξεκίνησε η ιδέα της δημιουργίας αυτής της ομάδας, όπου ως πάσχοντες διαπιστώσαμε το κενό.

Στην αντιμετώπιση του Λεμφοιδήματος εμπλέκονται πολλές ειδικότητες και αυτό είναι μια από τις δυσκολίες διαχείρισής του. Όμως αυτή τη στιγμή η συγκεκριμένη ομάδα του ιατρείου λεμφοιδήματος του Βενιζελείου Νοσοκομείου απαρτίζεται από όλες τις απαραίτητες ειδικότητες. Έχει Αγγειοχειρουργό, Γεν. Χειρουργό, Ογκολόγο, Δερματολόγο, Φυσικοθεραπευτές, Διαιτολόγο, Ψυχίατρο, Ψυχολόγο και Κοινωνικό Λειτουργό.

Όποιος ή όποια έχει πρόβλημα Λεμφοιδήματος ή υποψιάζεται ότι μπορεί να ξεκινά να νοσεί από λεμφοίδημα, έχει τη δυνατότητα να καλέσει στο 2810368727 και να κλείσει ραντεβού.

Ευχαριστώ!

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook