Επιστολή απέστειλε ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου προς τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κο Γιάννη Αναστασάκη αναφορικά με τα έντονα παράπονα καταστηματαρχών αλλά και κατοίκων επί της οδού Αγ. Μηνά

Επιστολή απέστειλε ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου προς τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων  κο Γιάννη Αναστασάκη αναφορικά με τα έντονα παράπονα  καταστηματαρχών αλλά και κατοίκων επί της οδού Αγ. Μηνά, όπου υπάρχει έντονο πρόβλημα όσον αφορά την ασφαλή διέλευση των πεζών όπου θέλουν να χρησιμοποιήσουν το πεζοδρόμιο αλλά και την ράμπα αναπήρων.

 

Σας παραθέτουμε την Επιστολή:

 

Προς

Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων

κ. Αναστασάκη Ιωάννη

Κύριε Αντιδήμαρχε,

                                Σας μεταφέρουμε τα έντονα παράπονα  καταστηματαρχών αλλά και κατοίκων επί της οδού Αγ. Μηνά, όπου υπάρχει έντονο πρόβλημα όσον αφορά την ασφαλή διέλευση των πεζών όπου θέλουν να χρησιμοποιήσουν το πεζοδρόμιο αλλά και την ράμπα αναπήρων.

      Το διατηρητέο αλλά και ετοιμόρροπο κτίριο που βρίσκεται επί της οδού Αγ. Μηνά και Ιωαννίνων γωνία, με μια περίφραξη όπου καταλαμβάνει  όλο το πεζοδρόμιο και την ράμπα αναπήρων έχει ως αποτέλεσμα οι πεζοί , κυρίως ηλικιωμένοι , μητέρες με καρότσια και όσοι επισκέπτονται τα ιατρεία της  Euromedica να μην μπορούν να περάσουν και να αναγκάζονται να μπαίνουν στο δρόμο.

Ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες όπου τοποθετήθηκαν κολωνάκια οι πεζοί κυριολεκτικά περπατούν πάνω στο δρόμο με τον κίνδυνο τροχαίου λόγω του ότι ο δρόμος είναι στενός , διπλής κατεύθυνσης και ευρείας κυκλοφορίας αφορμή τα έργα που γίνονται στο κέντρο της πόλης.

        Επίσης το κτήριο είναι ετοιμόρροπο με αποτέλεσμα συνεχώς να υπάρχει ο κίνδυνος πτώσης από πέτρες μέσα στον δρόμο.

        Ζητούμε την άμεση απελευθέρωση του πεζοδρομίου με την μεταφορά εντός ορίων του οικοπέδου της περίφραξη του  καθώς και τον έλεγχο της στατικότητας του κτιρίου για την ασφαλή διέλευση των πολιτών.