Ξαναχτύπησαν οι γυναίκες με το baby oil – Νέος βανδαλισμός στο Μουσείο Μπενάκη

Ένα νέο περιστατικό βανδαλισμού, πιθανώς από τις ίδιες κυρίες που πριν από λίγες ημέρες ράντιζαν με baby oil εκθέματα και θησαυρούς του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, σημειώθηκε την Κυριακή 26 Αυγούστου στο κτίριο του Μουσείου Μπενάκη επί της οδού Κουμπάρη 1 στο Κολωνάκι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του Μουσείου Μπενάκη ο βανδαλισμός σημειώθηκε με άοσμη και διάφανη λιπαρή ουσία σε διάφορα σημεία του χώρου.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε τόσο η αστυνομία όσο και το υπουργείο Πολιτισμού.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Μουσείου:

«Την Κυριακή 26 Αυγούστου 2018 διαπιστώθηκαν ίχνη άοσμης και διαφανούς λιπαρής ουσίας σε σημεία του Μουσείου Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού.

Προκλήθηκαν από δύο άτομα, όπως σε πρόσφατη συναφή περίπτωση, τα οποία καταγράφηκαν από τις κάμερες του συστήματος ασφαλείας του Μουσείου. Τα ίχνη εντοπίστηκαν κυρίως σε βάσεις και πλαίσια, ήσαν αναστρέψιμα και έχουν ήδη καθαριστεί. Σε δύο αντικείμενα της συλλογής εντοπίστηκαν ίχνη της ίδιας ουσίας, χωρίς να έχει προκληθεί φθορά.

Η Διοίκηση του Μουσείου Μπενάκη γνωστοποίησε το περιστατικό στην Ελληνική Αστυνομία και στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, φορείς με τους οποίους βρίσκεται σε στενή συνεργασία για τον εντοπισμό των δραστών και την πρόληψη παρόμοιων περιστατικών».

Πηγή: http://www.topontiki.gr/