Ο Κώστας Μπακογιάννης υποψήφιος στον δήμο Αθηναίων, ο Πατούλης στην Περιφέρεια Αττικής

26
http://www.enikos.gr

Το σενάριο για τετραπλές κάλπες τον Μάιο του 2019 θεωρείται το επικρατέστερο στην Πειραιώς και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ετοιμάζεται να ρίξει το βάρος στις εθνικές αλλά και στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ιδιαίτερη σημασία δίνουν στη Νέα Δημοκρατια στην αναμέτρηση για τις 13 περιφέρειες της χώρας καθώς και για τους μεγάλους δήμους. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πρόσφατα τονίσει ότι οι κοινωνίες θα πρέπει να έχουν τον πρώτο λόγο για τους εκπροσώπους τους σε τοπικό επίπεδο και τη μάχη θα δώσουν αυτοδιοικητικά και πολιτικά στελέχη. Ένα από τα παραδείγματα είναι ο βουλευτής Κώστας Κουκοδήμος, που θα ριχτεί στη μάχη για τον δήμο Κατερίνης.

Ο Κώστας Μπακογιάννης, που δεν έκρυψε τους τελευταίους μήνες το ενδιαφέρον του για τον δήμο της Αθήνας, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, θα είναι υποψήφιος στην πρωτεύουσα.

Πρόκειται για ένα αυτοδιοικητικό στέλεχος με ομολογουμένως επιτυχημένο έργο τόσο ως δήμαρχος Καρπενησίου όσο και ως περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος. Ταυτόχρονα, χωρίς ποτέ να καταθέσει την κομματική του ταυτότητα, έχει υποστηρίξει την ανάγκη ευρύτερων συναινέσεων ειδικά στον χώρο της αυτοδιοίκησης και δεν είναι τυχαίο ότι είναι ένα πρόσωπο που έχει πρόσβαση και ακροατήριο και στον χώρο της Κεντροαριστεράς.

Ο ίδιος έχει ήδη προχωρήσει σε επαφές με στελέχη και ετοιμάζει τον μηχανισμό του για να διεκδικήσει την ψήφο των Αθηναίων, κάτι που αναμένεται να ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα, ίσως τον επόμενο μήνα. Πρόκειται άλλωστε για έναν πολιτικό που απευθύνεται στην κοινωνία και όχι μόνο σε στενά κομματικά ακροατήρια, κάτι που συνάδει και με την προσπάθεια της ΝΔ να συνομιλήσει με ευρύτερα κοινωνικά στρώματα και πολιτικούς χώρους.

Την ίδια στιγμή ο Γιώργος Πατούλης, ο οποίος είχε ανακοινώσει ότι θα είναι υποψήφιος για τον δήμο Αθηναίων, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iefimerida, θα λάβει το χρίσμα της Πειραιώς για την Περιφέρεια Αττικής. Ο νυν δήμαρχος Αμαρουσίου τον τελευταίο μήνα έχει πυκνώσει τις επιθέσεις του στη Ρένα Δούρου, ενδεικτικό της μάχης που θα ξεκινήσει για την Περιφέρεια τους επόμενους μήνες.

Πηγή:  iefimerida.gr

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook