Ακόμη καίει η φωτιά στο πλοίο «Βενιζέλος» -«Δύσκολη κατάσταση, δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί», λένε οι πυροσβέστες

www.newsbomb.gr

Για μια ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση μίλησε εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής περιγράφοντας την προσπάθεια κατάσβεσης στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Όπως είπε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, η φωτιά καίει φορτηγά και αυτοκίνητα στο ισόγειο γκαράζ. «Γίνεται προσπάθεια να σώσουμε ό,τι μπορούμε», ανέφερε, και προσέθεσε: «Είναι δύσκολη η εικόνα, λόγω του ότι είναι περιορισμένοι οι χώροι και λόγω του ότι ακόμη προσπαθούμε να φθάσουμε στο χώρο της πυρκαγιάς. Εχουμε βγάλει αρκετά αυτοκίνητα έξω από το πρώτο γκαράζ έξω, αλλά δυσκολευόμαστε να μπούμε στο υπόγειο γκαράζ που είναι η εστία της φωτιάς, μας δυσκολεύουν τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα και φορτηγά. Θα χρειαστεί ώρα να σβήσουμε τη φωτιά και δεν ξέρουμε το αποτέλεσμα».

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής είπε ότι η μικρή κλίση που έχει πάρει το πλοίο οφείλεται στο γεγονός ότι έχει πέσει πολύ νερό, τόσο από τους πυροσβέστες όσο και από τα συστήματα πυρόσβεσης του ίδιου του πλοίου. Προσέθεσε ακόμη ότι ευτυχώς στο πλοίο δεν υπάρχουν εμπορεύματα με ήλιον ή υγραέριο και έτσι δεν υπάρχει κίνδυνος έκρηξης.

Να σημειωθεί ότι οι 875 επιβαίνοντες του πλοίου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια τα ξημερώματα στον Πειραιά.

Πηγή:  iefimerida.gr