Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί»: H Μαρία Φαραντούρη ταξιδεύει «Πέρα από τα Σύνορα» σήμερα Δευτέρα 27 Αυγούστου

15

Η Μαρία Φαραντούρη επιστρέφει στο Ηράκλειο απόψε  Δευτέρα 27 Αυγούστου, για την συναυλία «Πέρα από τα Σύνορα» με την οποία εκκινούν οι παραστάσεις του φετινού Φεστιβάλ «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί»του Δήμου Ηρακλείου.

Η παράσταση αποτελεί παραγωγή του φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου,  παρουσιάσθηκε για πρώτη φορά στο Ηρώδειο στις 22 Ιουνίου 2017 και ηχογραφήθηκε live από τη διεθνούς κύρους δισκογραφική εταιρεία ΕCΜ, με προσωπική επιμέλεια του ιδρυτή της ManfredEicher.

Πρόκειται για ένα μουσικό ταξίδι σε ολόκληρο τον κόσμο,  με την φωνή της σπουδαίας Ελληνίδας ερμηνεύτριας και τη συνοδεία εξαιρετικών σολίστ διεθνούς φήμης.

Στο πρώτο μέρος η Μαρία Φαραντούρη με τους συνεργάτες της θα μας πάνε στην Ανατολή, με ένα μουσικό έργο που έγραψε ειδικά για την υπέροχη φωνή της Μαρίας ο Τούρκος CiganTurkoglu, σε στίχους Αγαθής Δημητρούκα. Κι’ ύστερα θα συνεχίσουμε να ταξιδεύουμε στις μουσικές παραδόσεις του κόσμου και των εποχών, της Δύσης και της Ανατολής. Τζαζ, μεσαιωνική και κλασική μουσική, δημοτικά τραγούδια, μια μουσική πανδαισία ήχων και φωνών.

 

«Πέρα από τα Σύνορα»

Κηποθέατρο Ν. Καζαντζάκης. Ώρα 20:30

Είσοδος δωρεάν

Μαρία Φαραντούρη, φωνή | CihanTürkoğlu  φωνή, σάζι, κοπούζ

AnjaLechner τσέλο | MeriVardanyan κανονάκι

Νίκος Παραουλάκης: νέι  | İzzetKızıl, κρουστά