Αυτά είναι τα δέκα πιο «αγαπημένα» καταλύματα στην Airbnb- Δύο βρίσκονται στην Ελλάδα

25

Για να γιορτάσει τα δέκα χρόνια λειτουργίας της η Airbnb αποκάλυψε τα ακίνητα που έχουν μπει στη λίστα των αγαπημένων τις περισσότερες φορές στο site της την τελευταία δεκαετία.   Ανάμεσα τους βρίσκονται και δύο καταλύματα στην Ελλάδα, το ένα στην Σαντορίνη και το άλλο στην Κρήτη, ενώ περιλαμβάνονται και προορισμοί όπως Ιταλία, Κολομβία, Μαυροβούνιο και Χαβάη.

Πολλά από τα ακίνητα αυτά έχουν οικολογικό χαρακτήρα ή προσφέρονται σε ιδιαίτερα οικονομικές τιμές.

Αναλυτικά η λίστα:

1. Sette Coni, Trullo Edera, Οστούνι, Ιταλία-λίστα αγαπημένων: 164.444 φορές

Στην κορυφή της λίστας είναι η κωνική ιταλική βίλα I Sette Coni – Trullo Edera που βρίσκεται κοντά στις πόλεις Μπάρι και Μπρίντιζι.   Η βίλα μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι τέσσερα άτομα και προσφέρει εκπληκτική θέα σε ολόκληρο το τοπίο της Απουλίας, ενώ το κόστος δεν ξεπερνά τα 73 ευρώ.

2. Hector Cave House (Σαντορίνη, Ελλάδα) – λίστα αγαπημένων: 133.869 φορές

Βρίσκεται στη δεύτερη θέση των προτιμήσεων με πάνω από 130.000.

Χρησιμοποιήθηκε αρχικά ως κελάρι κρασιών και η συγκεκριμένη οικία στη Σαντορίνη είχε σκαλιστεί μέσα στο βράχο της Kαλντέρας πριν από περισσότερα από 250 χρόνια.

Έχει τζακούζι με θέα τη θάλασσα, και μπορεί να φιλοξενήσει έως 5 άτομα. Οι επισκέπτες λένε ότι το σπίτι είναι τέλειο, ιδανικό για να χαζεύει κανείς τα πλήθη στο χωριό της Οίας από πάνω.

Οι τιμές κυμαίνονται ανάλογα την περίοδο.

3. Αγροτική Καμπάνα, Κολομβία -λίστα αγαπημένων: 99.622 φορές

Καμπάνα κατασκευασμένη μπαμπού, κοντά στα βουνά που παράγουν τον διάσημο καφέ της Κολομβίας.

Οι επισκέπτες που διαμένουν εκεί μπορούν επίσης να απολαύσουν τα τροπικά φρούτα και τα λαχανικά που καλλιεργούνται στο μικρό βιολογικό αγρόκτημα όπου βρίσκεται το ακίνητο. Επίσης διαθέτει εξαιρετική θέα.

4. Eco bamboo home (Μπαλί, Ινδονησία) – λίστα αγαπημένων: 77.177 φορές

Και αυτό κατασκευασμένο από μπαμπού με κόστος 174 ευρώ τη βραδιά, προσφέρει απομόνωση σε τροπικό χωριό.   Απλά σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι επισκέπτες μπορεί να χρειαστεί να γίνει κράτηση αρκετούς μήνες πριν.

5. Πέτρινη Βίλα (Κρήτη, Ελλάδα) – λίστα αγαπημένων: 76.658 φορές

Άλλο ένα σπίτι σκαλισμένο σε βράχο που παλαιότερα χρησιμοποιούνταν ως κατοικία από οικογένεια.   Ανακατασκευάστηκε πρόσφατα για να συμπεριλάβει ένα μπαλκόνι όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τα τιρκουάζ νερά του κόλπου του Κισσάμου.

Δύο επισκέπτες μπορούν να διαμείνουν στην οικία έναντι 57 δολαρίων τη βραδιά ενώ διαθέτει μια μικρή κουζίνα και τραπεζαρία.

6. Τropical Treehouse Hawai, Δάσος Φερν, Χαβάη – λίστα αγαπημένων: 66.336 φορές

Τροπικό δεντρόσπιτο μέσα στην ζούγκλα.   Είναι χτισμένο σε ξύλινα δοκάρια και έχει θέα 360 μοιρών στην πλούσια ζούγκλα ενώ μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 2 καλεσμένους.

7. Eco- cottage (Μπαλί – Ινδονησία) – λίστα αγαπημένων: 65.644 φορές

Αυτή η καλύβα φτιαγμένη από μπαμπού στο Μπαλί έχει μόνο μια κουρτίνα για να προφυλάσσει από τα κουνούπια.   Αυτό συμβαίνει γιατί οτιδήποτε πιο χοντρό θα χαλούσε τη θέα των πυγολαμπίδων που λάμπουν στο σκοτάδι πάνω από τα χωράφια όπου καλλιεργείται ρύζι.

8. It House (κοιλάδα Γιούκα, Καλιφόρνια) – λίστα αγαπημένων: 63.669 φορές

Κατασκευασμένο από γυαλί, ο ιδιοκτήτης παρακινεί τους επισκέπτες να φέρουν μαζί τους τηλεσκόπιο ή τηλεφακό ώστε να μπορούν να θαυμάσουν τον έναστρο ουρανό.

9. The Cosy Palace (Μαρακές, Μαρόκο) – λίστα αγαπημένων: 59.838 φορές

Οι πλακόστρωτες κάμαρες μιλούν από μόνες τους και το κόστος μπορεί να μην ξεπεράσει τα 40 ευρώ τη βραδιά.

10. Παραθαλάσσια βίλα στο Κοτόρ του Μαυροβουνίου- λίστα αγαπημέων  52.964 φορές

Με μια ανεμπόδιστη θέα σε δύο πανέμορφα νησιά του Κόλπου του Κοτόρ, αυτή η βίλα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή Airbnbs στην Ευρώπη.   Το ακίνητο μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι τέσσερις επισκέπτες και περιγράφεται ως ιδανικό για οικογένειες.

Mε πληροφορίες από Sun Πηγή: www.lifo.gr 

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook