Γυναίκα έκανε μήνυση σε σάιτ γνωριμιών επειδή δεν της βρήκαν «τον άντρα των ονείρων» της και κέρδισε

12

Αποζημίωση 13.000 λιρών καλείται να δώσει ένα πρακτορείο γνωριμιών επειδή απέτυχε να βρει σε μια διαζευγμένη γυναίκα που αναζητούσε πλούσιο σύντροφο τον «άντρα των ονείρων» της.

Η 47χρονη Tereza Burki πλήρωσε 12.000 λίρες στο Seventy Thirty Ltd όταν την διαβεβαίωσαν πως ειδικεύονται μόνο σε «κρεμ ντε λα κρεμ» ζευγαρώματα, αναφέρθηκε στη διάρκεια της δίκης. Ωστόσο ο δικαστής διέταξε το πρακτορείο να της επιστρέψει το ποσό, κρίνοντας πως η γυναίκα «εξαπατήθηκε» από τον τότε διευθυντή του Seventy Thirty.

Το δικαστήριο αποφάνθηκε πως ο Lemarc Thomas ήταν ένοχος για «απάτη» επειδή την παραπλάνησε σχετικά με τον αριθμό των «μνηστήρων» στο σάιτ. Η διαζευγμένη μητέρα τριών παιδιών έλαβε επίσης επιπλέον 500 δολάρια για την «απογοήτευση και θλίψη» που της προκάλεσε όλο αυτό.

Η Tereza Burki αρχικά είχε εγγραφεί το πρακτορείο το 2014 ελπίζοντας να βρει έναν άντρα με «lifestyle παρόμοιο ή πιο ευκατάστατο από το δικό της» και, ιδανικά, «πολλά σπίτια». Επίσης είχε ξεκαθαρίσει πως είναι αναγκαίο «το τέλειο ζευγάρι» της να είναι προετοιμασμένο να κάνει παιδιά, καθώς η ίδια ήθελε πάντα να έχει τέσσερα.

Ωστόσο αποδείχθηκε πως παρόλο που πρακτορείο διέθετε περισσότερα από 7.000 μέλη, μόνο οι 100 από αυτούς ήταν άντρες που όντως έψαχναν για αγάπη. Όταν διαμαρτυρήθηκε στον τότε διευθυντή, ζητώντας πίσω τα χρήματά της, εκείνος την καθησύχασε πως έχει υπόψιν του «έναν υπολογίσιμο αριθμό» από πιθανά ταίρια για εκείνη.

Ο δικαστής έκρινε όμως πως 100 πιθανά άτομα δεν θεωρούνται καθόλου «υπολογίσιμος αριθμός» δεδομένης της τεράστιας βάσης μελών του σάιτ και πως αν η Tereza Burki γνώριζε εξαρχής την αλήθεια, ποτέ δεν θα συμφωνούσε να εγγραφεί στο Seventy Thirty.   «Δεν θα έπρεπε να υπόσχεστε σε ανθρώπους που είναι σε ευάλωτη ψυχολογική κατάσταση, στην ηλικία των 40 ετών, τον άντρα των ονείρων τους», σχολίασε μεταξύ άλλων ο δικαστής.

Βέβαια η Tereza Burki μπορεί να πήρε ως αποζημίωση 13.000 λίρες αλλά καλείται να πληρώσει με τη σειρά της 5.000 λίρες στο Seventy Thirty επειδή έγραψε μια αρνητική κριτική στο Google, χαρακτηρίζοντάς το απάτη.

Κι αυτό γιατί το δικαστήριο συμφώνησε πως το πρακτορείο έχει μια μεγάλη βάση δεδομένων και σε γενικές γραμμές δεν είναι αναξιόπιστο, αφού από το 2001 που ιδρύθηκε έχει καταφέρει να ζευγαρώσει επιτυχώς περισσότερα από 6.000 άτομα ενώ έκτοτε έχουν γεννηθεί, λόγω της «παρέμβασής» του 63 μωρά.

Με πληροφορίες από Guardian και Telegraph Πηγή: www.lifo.gr