Κεφαλογιάννης προς Δραγασάκη: Οδηγείτε ξανά τη χώρα στα βράχια

15

Οξύτατη κριτική του Βουλευτή Ρεθύμνου στην προσπάθεια του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης να ωραιοποιήσει την κατάσταση της οικονομίας

 Την έντονη αντίδραση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Κεφαλογιάννης προκάλεσε η τοποθέτηση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη ο οποίος ισχυρίστηκε για ακόμη μια φορά ότι η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια και την σκληρή εποπτεία,  στο περιθώριο της συζήτησης του νομοσχεδίου στη Βουλή για τις Εταιρίες Περιορισμένης Ευθύνης.

Ο κ. Κεφαλογιάννης, καταλόγισε στον κ. Δραγασάκη ότι παρουσιάζει μια ωραιοποιημένη κατάσταση της Οικονομίας, «η οποία δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και δεν επιβεβαιώνεται από την αγορά και τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου», ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «οδηγεί εκ νέου τη χώρα στα βράχια».

Ο Βουλευτής Ρεθύμνου επισήμανε πως η κυβέρνηση δεν έχει δώσει 300 εκατ. σε νοσοκομεία και Υγεία, έχει μια καθαρή αύξηση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων 95 εκατ., δεν έχει πληρώσει 500 εκατ. για δημόσιες δαπάνες, έχει παρακρατήσει 210 εκατ. ευρώ επιστροφές φόρων, τις οποίες μετά από απαίτηση της τρόικα θα πρέπει να πληρώσει μέχρι τον Αύγουστο.

Υπενθύμισε δε ότι «η προηγούμενη κυβέρνηση πλήρωνε τις υποχρεώσεις της από τα έσοδα του Προϋπολογισμού, όταν η σημερινή κυβέρνηση πληρώνει τις οφειλές του κράτους από τις δόσεις του δανείου, αλλά – προσέθεσε –  ούτε κι αυτό δυστυχώς δεν είναι σε θέση  να  κάνει:

«Ακόμη δεν έχετε πάρει τις εκκρεμείς δόσεις από την προηγούμενη αξιολόγηση, με επιτόκιο μικρότερο του 1%, επειδή δεν είστε συνεπείς στην εξόφληση των οφειλών προς τους ιδιώτες, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η χώρα να χάσει αυτά τα ποσά.. Φροντίστε τουλάχιστον,  ως ελάχιστη ανταπόδοση στις θυσίες που υποβάλλατε τους Έλληνες, να πάρετε τις αυτές τις  δόσεις», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Ιταλία  ο κ. Κεφαλογιάννης εκτίμησε ότι  οδηγούν σε οριστική κατάρρευση άλλον έναν κυβερνητικό  μύθο, αυτό της καθαρής εξόδου και της ασφαλούς πρόσβασης στις αγορές:

«Επιμένετε σε μια ρητορική ότι θα βγούμε στις αγορές για να δανειστούμε τελικά με ένα επιτόκιο τετραπλάσιο και πενταπλάσιο, το οποίο υπάρχει φόβος να εκτιναχθεί αν συνεχιστεί αυτή η αναταραχή στη γειτονική χώρα.

Αντί να φτιάχνετε το περίφημο μαξιλάρι εξόδου από τα λεφτά των οργανισμών του Δημοσίου, αφαιρώντας την απαραίτητη ρευστότητα από την ελληνική οικονομία και καταρρακώνοντας το κοινωνικό κράτος, αξιοποιήστε τα λιμνάζοντα 27 δις του μνημονίου που εσείς υπογράψατε, μέχρι να αποκατασταθεί διεθνώς η εμπιστοσύνη των αγορών, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook