Αεροπλάνο κόπηκε στα δυο! Σώθηκαν από θαύμα οι επιβαίνοντες

17

Το αεροπλάνο είχε απογειωθεί από το Όστιν του Τέξας και υπό αδιευκρίνιστες, ακόμα, συνθήκες, συνετρίβη στο τέλος του διαδρόμου προσγείωσης στο διεθνές αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Ονδούρας. Το ατύχημα σημειώθηκε στις 11:15 της Τρίτης, τοπική ώρα.

Έξι επιβάτες και τρία άτομα πλήρωμα βγήκαν τραυματισμένοι μεν αλλά ζωντανοί. Οι εικόνες του αεροπλάνου να έχει κοπεί στη μέση προκαλούν σοκ. Άμεσα στο σημείο βρέθηκαν σωστικά συνεργεία και πυροσβέστες. Είχαν φτάσει πρώτοι κάτοικοι, που με πυροσβεστήρες στα χέρια έριξαν αφρό στο αεροπλάνο και βοήθησαν τους επιζώντες να βγουν από τα συντρίμμια.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Αεροπορίας της Ονδούρας, το αεροπλάνο ήταν εγγεγραμμένο στην εταιρία TVPX Aircraft Solutions Inc που εδρεύει στο Σολτ Λέικ της Γιούτα. Η υπηρεσία Εκτάκτων Καταστάσεων της Ονδούρας ανακοίνωσε, μέσω twitter, ότι οι πρώτοι διασώστες που έφτασαν, έσωσαν επιβάτες και πλήρωμα. Όλοι είναι ζωντανοί, ανακοινώθηκε.

Η Πυροσβεστική υπηρεσία της χώρας ανέβασε επίσης στο twitter φωτογραφίες από τον τόπο της συντριβής. Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή, στο αεροπλάνο επέβαιναν εννέα άνθρωποι.

www.newsit.gr