Στην Ινδία βρήκαν τη λύση για το σκονάκι -Εκοψαν τα μανίκια σπουδαστριών πριν από τις εξετάσεις

24

Εναν αμφιλεγόμενο τρόπο, που προκάλεσε αντιδράσεις, βρήκε κολέγιο στην Ινδία προκειμένου να εμποδίσει τις σπουδάστριες να αντιγράψουν: οι εργαζόμενοι έκοψαν τα μανίκια από τα ρούχα τους πριν γράψουν εξετάσεις.

Με ψαλίδια και ξυράφια, οι υπάλληλοι έκοβαν τα μανίκια προτού επιτρέψουν στις κοπέλες να μπουν στο κτίριο, προκειμένου να γράψουν εξετάσεις. Η ενέργεια αυτή προκάλεσε αντιδράσεις έξω από άλλα εξεταστικά κέντρα, αλλά και θύελλα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο επικεφαλής για την εκπαίδευση στη συγκεκριμένη περιφέρεια δήλωσε ότι τα μανίκια κόπηκαν για να προστατευθούν οι σπουδάστριες, αλλά πρόσθεσε ότι έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για τους υπεύθυνους. Και μέχρι τότε, οι εξετάσεις «πάγωσαν» στο συγκεκριμένο κολέγιο.

Δεν είναι το πρώτο ακραίο μέτρο κατά της αντιγραφής σε αυτή την περιφέρεια της Ινδίας. Χαρακτηριστικό είναι ότι τον Φεβρουάριο του 2016 υποψήφιοι για στρατιωτικές σχολές έγραψαν εξετάσεις με τα εσώρουχα, ενώ σε άλλη περίπτωση δεν τους αφήνουν να φορούν παπούτσια, για να μην κρύβουν εκεί τα σκονάκια.

Πηγή: Guardian

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook