Πρεμιέρα της επετειακής παράστασης της Θεατρικής Ομάδας Δημοσιογράφων της ΕΣΗΕΠΗΝ «10 στα 10» με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

29

Πρεμιέρα κάνει την Κυριακή 13 Μαΐου 2018, στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου η επετειακή παράσταση με γενικό τίτλο «10 στα 10»  της Θεατρικής Ομάδας Δημοσιογράφων Ηρακλείου της ΕΣΗΕΠΗΝ,  με αφορμή τη συμπλήρωση των 10 χρόνων λειτουργίας της υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Γιώργου Αντωνάκη.

Για να «γιορτάσει» τα δεκάχρονά της η Ομάδα επέλεξε μονόπρακτα έργα κορυφαίων δημιουργών, όπως – μεταξύ άλλων – η Φράνκα Ράμε και ο Ντάριο Φο, ο Άντον Τσέχωφ, ο Τενεσί Ουίλιαμς, ο Μπέρτολτ Μπρεχτ και ο Μάριος Ποντίκας,  σε μια παράσταση που υπόσχεται να προσφέρει πολύ γέλιο αλλά και «τροφή» για σκέψη.

Οι πρώτες παραστάσεις θα δοθούν 13-17 Μαΐου 2018, στο Θεατρικό Σταθμό, με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου.

Όπως κάθε φορά, στις παραστάσεις της Θεατρικής Ομάδας Δημοσιογράφων Ηρακλείου της ΕΣΗΕΠΗΝ αντί εισιτηρίου, συλλέγονται τρόφιμα μακράς διάρκειας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Περιφέρειας Κρήτης και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης.

Η παράσταση δεν ενδείκνυται για παιδιά κάτω των 14 ετών.

Σε σημερινή συνέντευξη τύπου στη Περιφέρεια Κρήτης αναφερόμενοι στη θεατρική παράσταση ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτισμού Κώστας Φασουλάκης, ο σκηνοθέτης Γιώργος Αντωνάκης και η Αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΠΗΝ Κατερίνα Μηναδάκη, αναφερόμενοι στη παράσταση επεσήμαναν:

Κώστας Φασουλάκης Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτισμού: Η Περιφέρεια Κρήτης με ιδιαίτερη χαρά στηρίζει τη θεατρική ομάδα της ΕΣΗΕΠΗΝ, που παρουσιάζει κλασικά έργα σημαντικών συγγραφέων σε παγκόσμια κλίμακα. Οι δημοσιογράφοι περνάνε σημαντικό μήνυμα στην κοινωνία, για αλληλεγγύη και εθελοντισμό, συγχαίρουμε τους δημοσιογράφους, τον σκηνοθέτη Γιώργο Αντωνάκη, που θα μας παρουσιάσουν τις επόμενες ημέρες ποιοτικό θέατρο, που αναδεικνύουν ακόμα περισσότερο τον πολιτισμό στη χώρα μας».

Γιώργος Αντωνάκης σκηνοθέτης: Η θεατρική ομάδα των δημοσιογράφων Ηρακλείου της ΕΣΗΕΠΗΝ με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης παρουσιάζει ένα θεατρικό αφιέρωμα στα 10 χρόνια λειτουργίας της,  επιλέγοντας 10 μονόπρακτα θεατρικά έργα κορυφαίων θεατρικών συγγραφέων με δέκα δημοσιογράφους-ηθοποιούς με τίτλο «10 στα 10».  Έργα των Τένεσι Ουίλιαμς Άντον Τσέχωφ,  Μπέρλοτ Μπρέχτ, Φράνκα Ράμε, Ντάριο Φο, Κάρλ Βάλεντιν,  και του δικού μας Μάριου Ποντίκα, είναι έτοιμα να δεχτούν το κοινό του Ηρακλείου, το θεατρόφιλο κοινό, στηρίζοντας την σημαντική αυτή προσπάθεια των δημοσιογράφων που έχει κοινωνική διάσταση».

Κατερίνα Μηναδάκη Αντιπρόεδρος ΕΣΗΕΠΗΝ: «Η θεατρική ομάδα των δημοσιογράφων της ΕΣΗΕΠΗΝ, και αυτή την φορά, παρουσιάζει μια εξαιρετική παράσταση όχι μόνο ως προς το θέμα αλλά και ως προς την ενέργεια, καθώς συγκεντρώνουμε και πάλι τρόφιμα που θα διατεθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Ηρακλείου αλλά και στη διακονία της αγάπης της Αρχιεπισκοπής Κρήτης. Περιμένουμε την θετική ανταπόκριση των πολιτών, την αγάπη, τη θετική ενέργεια,  αλλά και τις τσάντες με τα τρόφιμα μακράς διαρκείας».

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Γιώργος Αντωνάκης
Αφίσα-Πρόγραμμα: Χρυσόστομος Σπετσίδης
Ήχος-Φωτισμός: Δημήτρης Καρπούζης
Νίκος και Χρήστος Αλούμπης

Εμφανίζονται :

Φράνκα Ράμε – Ντάριο Φο «Το Ξύπνημα» : Αντιγόνη Καμπάνη

Τενεσί Ουίλλιαμς «Προς κατεδάφιση» : Κατερίνα Παντινάκη – Γιώργος Παπαδάκης

Άντον Τσέχωφ «Οι βλαβερές συνέπειες του καπνού» : Χάρης Λεοντάκης»

Μπέρτολτ Μπρέχτ «Η Εβραία» : Ελένη Βακεθιανάκη

Μάριου Ποντίκα «Ένας πατέρας και μερικοί φίλοι του που σέβονται τον εαυτό τους και την κοινωνία» από το έργο «Εσωτερικές Ειδήσεις» : Ιορδάνης Δημητριάδης – Γιώργος Παπαδάκης – Ειρήνη Τσάκα – Αντώνης Παντινάκης

Μάριου Ποντίκα «Όποιος ξέρει να σκέφτεται ξέρει και να εκφράζεται» από το έργο «Εσωτερικές Ειδήσεις» : Αντώνης Παντινάκης

Μάριου Ποντίκα «Όπου η ταβέρνα δίνει λύση στο αδιέξοδο μιας παρέας» από το έργο «Εσωτερικές Ειδήσεις» : Ειρήνη Τσάκα – Αντώνης Παντινάκης

Φράνκα Ράμε- Ντάριο Φο «Η Μαμά – φρικιό» : Κατερίνα Μηναδάκη

Καρλ Βάλεντιν «Βιβλιοδέτης Σούρλας» : Ελίνα Φαρσάρη (Θα παρουσιαστεί στις παραστάσεις του Φεστιβάλ «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2018»,  21-22 Σεπτεμβρίου 2018)

 

 

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook