Τα Βάθρα

20

Γράφει ο Δημήτρης Μαύρος

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, μετά την άτσαλη διαχείριση των εξωτερικών/εθνικών θεμάτων, προσπαθεί να επαναφέρει την ατζέντα στα θέματα οικονομίας, δημιουργώντας προσδοκίες μιας «νέας κανονικότητας» για την επόμενη ημέρα των μνημονίων.

Την ίδια στιγμή, η Ν.Δ. έχει δημιουργήσει μεν ένα ευρύ πλαίσιο αγαθών προθέσεων, ήτοι «Συμφωνία Αλήθειας», και οράματος, ήτοι «Οι Ελληνες αξίζουμε καλύτερα», ωστόσο έχει έρθει η ώρα αυτές οι δύο διαστάσεις να αρχίσουν να γεμίζουν με συγκεκριμένο περιεχόμενο.

Οι Ελληνες πολίτες δεν μπορούν, τουλάχιστον μεταπολιτευτικά (γιατί έτσι εκπαιδεύτηκαν), να ανασυνθέσουν από στρατηγικές τοποθετήσεις συγκεκριμένα οφέλη για τη ζωή και την καθημερινότητά τους. Εχουν την ανάγκη να ακούσουν αυτολεξεί το τι έχουν να λαμβάνουν στο χέρι από αυτόν που τους ζητεί την ψήφο τους.

Το έχουν ανάγκη για να πουν μέσα τους «εντάξει, έστω και το 10% να γίνουν από αυτά που μας τάζουν, καλά είναι». Αυτό έγινε τόσο στις εκλογές του 2009 όσο και στις εκλογές του 2015.

Συνεπώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει απόλυτη ανάγκη την ύπαρξη «βάθρων» και ευκαιριών για να μιλήσει για το δικό του πλέγμα/λίστα πολιτικών που θα εφαρμόσει, με στόχο τη βελτίωση της ζωής των πολιτών στην επόμενη ημέρα των μνημονίων. Οι περιοδείες είναι ένας κάλλιστος τρόπος για να δημιουργηθούν αυτά τα «βάθρα».

REAL.GR