Αυγενάκης: «Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η αυτοδιοίκηση σωσίβιο της κυβερνητικής αποτυχίας»

Αυγενάκης στον ρ/σ RealFM97,8: «Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η αυτοδιοίκηση σωσίβιο της κυβερνητικής αποτυχίας»

«Οι ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ καταρρέουν, είναι παρελθόν στη συνείδηση του κόσμου, είναι μια κυβέρνηση σε αποδρομή», δήλωσε ο Γραμματέας ΠΕτης Νέας Δημοκρατίας κ. ΛευτέρηςΑυγενάκης,στον Realfm97,8 και στην εκπομπή του ΝίκουΧατζηνικολάου.

Βασικά σημεία της συνέντευξης:

  • «Αν δεχθώ ότι ήταν υπέρμαχοι της απλής αναλογικής γιατί δεν την ψήφισε την πρώτη περίοδο που ήταν κυβέρνηση και να πάει στη δεύτερη περίοδο που προκήρυξε εκλογές, με απλή αναλογική;»
  • «Τώρα που βουλιάζουν, ψάχνουν για σωσίβια. Δεν τους σώζει κανένα σωσίβιο, είναι τελειωμένοι και ο κ. Σκουρλέτης και ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος.»
  • «Αυτή η κυβέρνηση είναι παρελθόν για τη χώρα. Μετρούν πλέον ημέρες και εβδομάδες. Η κοινωνία η ίδια τους έχει γυρίσει την πλάτη. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι η κυβέρνηση μετράει ημέρες, εβδομάδες ή/και ελάχιστους μήνες. Το ξέρουν και οι ίδιοι»
  • «Είναι γατζωμένοι στην καρέκλα και ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος, θα κάνουν τα πάντα, δυστυχώς για την χώρα και τα εθνικά μας ζητήματα. Αν πραγματικά νιώθουν τόσο σίγουροι, τόσο δυνατοί, τόσο βέβαιοι για την πορεία τους, ας πάμε σε εκλογές και ας αποφασίσει ο ελληνικός λαός, αν θέλει έναν πρωθυπουργό σαν τον κ. Τσίπρα ή έναν άλλον μεταρρυθμιστή, σύγχρονο, αποφασισμένο πρωθυπουργό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Φοβούνται την ετυμηγορία, θα κάνουν τα πάντα για να παραμείνουν. Δεν θα τους βγει όμως το χαρτί αυτό, όσο κι αν παίξουν με την απλή ή τη σύνθετη αναλογική».
  • «Απαντώ στον κ. Σκουρλέτη. Η κυβέρνηση επιθυμεί να αλλάξει τους συσχετισμούς στην αυτοδιοίκηση και με κάθε τρόπο και στο γενικότερο πολιτικό τοπίο με σκοπό να προκαλέσει το χάος».
  • «Δεν θα επιτρέψουμε να αλλάξει ο αυτοδιοικητικός χάρτης και δεν θα επιτρέψουμε να αλλάξει ο εκλογικός νόμος. Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν ως υπεύθυνη αξιωματική αντιπολίτευση να κρατήσουμε την Ελλάδα όρθια και θα το καταφέρουμε. Και θα το πετύχουμε γιατί έχουμε συμμάχους τους Έλληνες πολίτες».
  • «Η κυβέρνηση είναι σε πανικό, είναι σε αποδρομή και προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, δεν έχουν άλλο χρόνο, η κλεψύδρα έχει αδειάσει».