Έβρος: Επιστρέφει άμεσα στην Τουρκία ο Μουσά Αλερίκ – Το αίτημα του...

Έβρος: Επιστρέφει άμεσα στην Τουρκία ο Μουσά Αλερίκ – Το αίτημα του που απορρίφθηκε για λόγους ασφαλείας

27

Μέσα σε δυο με τρεις ημέρες, δηλαδή μέχρι την ερχόμενη Κυριακή, αναμένεται να επιστρέψει στην Τουρκία, ο Τούρκος, ο οποίος συνελήφθη χθες (02.05.2018), όταν μπήκε παράνομα στις Καστανιές Έβρου.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, κ. Χρήστο Καπετανίδη, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή «Live News» του Νίκου Ευαγγελάτου στο Epsilon, η διαδικασία της απέλασης διαρκεί συνήθως γύρω στις 7-8 ημέρες, αλλά στην περίπτωση του πελάτη του οι διαδικασίες αναμένεται να επισπευσθούν.

Όπως μεταδίδει το evros-news, ο Μουσά Αλερίκ και η υπεράσπιση του, ζήτησαν να μείνει σε ξενοδοχείο μέχρι να απελαθεί στην Τουρκία, αλλά αυτό δεν έγινε δεκτό από την αστυνομία για λόγους ασφαλείας.

Να σημειωθεί ότι ο εκσκαφέας που οδηγούσε ο Αλερίκ κατασχέθηκε, ενώ όπως αποδείχθηκε στην διάρκεια της δίκης, δεν υπήρχαν και τα έγγραφα για να αποδειχθεί πως ανήκε στον Δήμο Αδριανούπολης.

Ο Αλερίκ είχε για λίγο συζήτηση και με τον Τούρκο Πρόεξνο Κομοτηνής, ο οποίος παραβρέθηκε στην δίκη στα δικαστήρια της Ορεστιάδας.

Η απολογία του

Στον 38χρονο επιβλήθηκε φυλάκιση 5 μηνών με 3ετή αναστολή, πρόστιμο 1.500 ευρώ, ενώ αποφασίστηκε να κατασχεθεί το όχημα, με το οποίο πέρασε παράνομα στην Ελλάδα.

Στην απολογία του είπε πως δεν κατάλαβε ότι μπήκε στην Ελλάδα. Τόνισε ότι ακόμα και όταν τον πλησίασαν Έλληνες στρατιώτες, πίστευε πως τον πλησίαζαν Τούρκοι στρατιώτες. Πλέον αναμένεται να απελαθεί και να επιστρέψει στην Τουρκία.

Το σκηνικό που στήθηκε στις Καστανιές είναι τουλάχιστον περίεργο. Ο άνδρας εμφανίστηκε από το… πουθενά με ένα σκαπτικό μηχάνημα και παρά τις επισημάνσεις από την ελληνική πλευρά, πέρασε τα σύνορα και στη συνέχεια δεν υπάκουσε στις εντολές να σταματήσει. Το πρωί οδηγήθηκε στα δικαστήρια με τα μέτρα ασφαλείας να είναι αυξημένα. Μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες δεν είπε τίποτα.

Ο Τούρκος που συνελήφθη στα δικαστήρια