Κοτόπουλο με σάλτσα από ρακόμελο και φασκόμηλο! από τη Μυρσίνη Λαμπράκη!

27

Μοναδική σε γεύση σαλτσούλα που αγκαλιάζει το κοτόπουλο πηγαίνοντάς το σε … άλλο επίπεδο. Να υπολογίζετε ότι σε αυτήν την σαλτσούλα ταιριάζει θεϊκά τόσο το ρύζι όσο και η τηγανιτή πατάτα!

Για τη συνταγή

  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 1 κουτ. σουπ. μέλι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι πολτοποιημένο
  • 1 φλιτζάνι ξίδι από λευκό κρασί ή λευκό μπαλσαμικό
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι ρακόμελο
  • λίγο φρέσκο φασκόμηλο
  • χυμό από 1 μέτριο λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι πράσινο φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πλένετε και στεγνώνετε τα κομμάτια του κοτόπουλου. Τα αλατίζετε, τα πιπερώνετε και τα τρίβετε με το σκόρδο και το φασκόμηλο. Προσθέτετε το ρακόμελο και το αφήνετε να μαριναριστεί στο ψυγείο για 1-2 ώρες.

2. Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει και να κάνει μια ωραία κρούστα. Αφαιρείτε το κοτόπουλο και προσθέσετε το κρεμμύδι το οποίο επίσης σοτάρετε μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Προσθέτετε το κοτόπουλο στο κρεμμύδι και σβήνετε με το ρακόμελο και με ένα φλιτζάνι νερό. Σιγοβράζετε για 45-50 λεπτά με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας.

3. Ρίχνετε το ξίδι, το αφήνετε να πάρει μία- δύο βράσεις για να εξατμιστεί και μετά ρίχνετε το μέλι μαζί με το φασκόμηλο. Ανακατεύετε, δοκιμάζετε και διορθώνετε τη γεύση με λίγο ξίδι. Σιγοβράζετε για 10 λεπτά ακόμη και περιχύνετε το κρέας με το λεμόνι.

4. Κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν το σερβίρετε μαζί με την πλούσια σάλτσα του. Συνοδεύετε με σιουφιχτά ζυμαρικά.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Με την ίδια συνταγή μπορείτε να φτιάξετε και κουνέλι

 http://www.mirsini.gr