Αριστείδης Μανουράς: Η θέση μου για τις απαλλοτριώσεις του Αεροδρομίου Καστελίου

38

Την προσωπική του άποψη για τις απαλλοτριώσεις του αεροδρομίου Καστελίου εξέφρασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο κος Αριστείδης Μανουράς, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Μινώα Πεδιάδος. Πρόκειται για ένα θέμα που ταλανίζει τους κατοίκους της περιοχής και που δεν έχουν πάρει απάντηση ακόμα. Και σίγουρα για ένα θέμα ορόσημο  για την Κρήτη και τον τουρισμό γενικότερα, που δεν είναι άλλο από την κατασκευή του αεροδρομίου στο Καστέλι.

Ο ίδιος χαρακτηριστικά λέει:

“Η κατασκευή του αεροδρομίου στο Καστέλι αποτελεί κορυφαία αναπτυξιακή στρατηγική απόφαση για το νησί αλλά και για τη χώρα, δεδομένου του ρόλου της Κρήτης ως ναυαρχίδα του τουρισμού μας.

Από την πρώτη στιγμή στήριξα αυτή την προοπτική, πιστεύοντας θερμώς στις προοπτικές και δυνατότητες που δημιουργούνται απ’ αυτή την επένδυση. Η στήριξη αυτή δεν ήταν ποτέ λευκή επιταγή.

Έθετα πάντα απ’ όλες τις θέσεις ευθύνης, που οι συμπολίτες μου του Δήμου Μινώα Πεδιάδος επέλεγαν να τους εκπροσωπήσω, τις αναγκαίες προϋποθέσεις, περιβαλλοντικές, αντισταθμιστικά οφέλη και άλλα, για τη βιώσιμη και επωφελή για τον τόπο στρατηγική υλοποίησης αυτού του έργου.

Οι πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με τις τιμές για τις απαλλοτριώσεις της πατρογονικής περιουσίας των πολιτών του Δήμου μας, αποτελούν γελοιότητα που δεν αντέχει κριτικής. Καλώ το αρμόδιο υπουργείο, να αναλογιστεί τις ευθύνες του και να παρέμβει άμεσα για τη δίκαιη διευθέτηση του προβλήματος, που είναι σε θέση να τινάξει ολόκληρο το έργο στον αέρα. Οι πολίτες του Δήμου Μινώα Πεδιάδος ζητούν δικαιοσύνη.

Αριστείδης Μανουράς
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Μινώα Πεδιάδος”