«Το Λιμάνι»: Εγκαίνια για την πρώτη ομαδική έκθεση του Aria Concept Store στην Παλιά Πόλη των Χανίων

53

Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 20 Μαΐου 2018

Αθήνα, Απρίλιος 2018– Έχοντας καταφέρει να μετατραπεί στον απόλυτο πόλο έλξης για κάθε φιλότεχνο επισκέπτη της Παλιάς Πόλης των Χανίων, το Aria Concept Store (Αγγέλου 7, Παλιό Λιμάνι, Χανιά, Τ.Κ.) εγκαινιάζει στις 28 Απριλίου 2018 την πρώτη ομαδική του έκθεση με τίτλο «Το Λιμάνι», υπό την επιμέλεια της ιστορικού τέχνης κ. Μαρίας Μιγάδη.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, που θα διαρκέσει έως την Κυριακή 20 Μάϊου 2018, εννιά επιλεγμένοι καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν, με τον ιδιαίτερο και εκρηκτικό τους τρόπο,τρεις πίνακες ζωγραφικής υπό τη θεματική«Το Λιμάνι».Τα τριάντα, συνολικά, ζωγραφικά έργα που θα παρουσιαστούν στον φιλόξενο χώρο του AriaConceptStoreσυνδιαλέγονται μεταξύ τους, συνθέτοντας ένα αρμονικό και συνάμα δυναμικό αποτέλεσμα!

Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες είναι οι ακόλουθοι: Αντσακλή Ζέττα, Ασημακόπουλος Γιάννης, Βατανίδης Στάθης, Δημητρακοπούλου Τάνια, Διακουμής Σταύρος, Παπαδάκη Γεύσω, Πετροπούλου Σοφία, Πολιτοπούλου Ελένη και Σάμιος Παύλος.

Σχετικά με την έκθεση, η ιστορικός τέχνης κ. Μαρία Μιγάδη δήλωσε: «Ευελπιστούμε ότι η πολύπλευρη και καθαρή εικαστική γραφή των καλλιτεχνών θα μιλήσει στην ψυχή κάθε επισκέπτη και θα εμπνεύσει ενδιαφέροντες και ουσιαστικούς διαλόγους με αφορμή μια ξεχωριστή οπτική γωνία της χώρας μας».

Το AriaConceptStoreείναι ένας μοναδικός χώρος τέχνης και υψηλής αισθητικής που λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, με σκοπό την ανάδειξη του έργου σύγχρονων καλλιτεχνών από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό οι οποίοι αντλούν έμπνευση από την ελληνική παράδοση. Επενδύοντας στην ιδιαίτερη φυσιογνωμία της Κρήτης και σε συνεργασία με κορυφαία brands, όπως το κατάστημα ειδών Τέχνης του Μουσείου Μπενάκη, το αυθεντικό AlHammam αλλά και η εταιρεία  Martix Fine Art Advisory Business, το Aria Concept Store αποτελεί συνέχεια του ανθρωποκεντρικού οράματος των AriaHotels για βιώσιμη ανάπτυξη που σέβεται και παράλληλα προάγει τον πολιτισμό.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκθεση, μπορείτε να επικοινωνείτε με την κ.  Μαρία Μιγάδη,μέσω e-mail στο maria.migadi@ariaartbuzz.grή μέσω τηλεφώνου στο +30 6984 562465.

Μάθετε πρώτοι όλα τα νέα τουAriaConceptStoreστην ηλεκτρονική διεύθυνσηhttp://www.ariaconceptstore.gr, αλλά και στις σελίδες του AriaConceptStoreστο Facebook(@ariaconceptstore.gr, @martixart) και το Instagram(@ariaconceptstore, @martixart) με τα hashtags #ariaconceptstore #theharbour #martixart #tolimani.

Σχετικά με την πρωτοβουλίαAriaArtBuzz

Η Αυθεντική Ελληνική Φιλοξενία αποτελεί σημείο αναφοράς των Aria Hotels, με γνώμονα πάντοτε τις ανάγκες του σύγχρονου ταξιδιώτη. Οι επισκέπτες έχουν πλέον την ευκαιρία να θαυμάσουν έργα τέχνης καταξιωμένων και ανερχόμενων σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών στους κοινόχρηστους αλλά και στους ιδιωτικούς χώρους των τριών κατοικιών του Scalani Hills, που βρίσκονται στο κτήμα του Οινοποιείου Μπουτάρη στο Ηράκλειο, στο Alcanea Boutique Hotel στο Παλιό Λιμάνι των Χανίων, στα boutique ξενοδοχεία και τις ανεξάρτητες κατοικίες στην Κίμωλο καθώς επίσης και στη Σαντορίνη.

Σχετικά με το Martix

Το Martix είναι συμβουλευτικό γραφείο τέχνης στου οποίου τους πελάτες συμπεριλαμβάνονται ιδιώτες και εταιρείες από όλο τον κόσμο, όπως σημαντικοί συλλέκτες, μουσεία, ιδρύματα, καθώς και πεντάστερα boutique ξενοδοχεία, διακοσμητές εσωτερικών χώρων, κρουαζιερόπλοια, εταιρείες ενοικίασης σκαφών και υπεύθυνοι αξιοποίησης ακινήτων. Το Martix συνεργάζεται απευθείας με νέους και καταξιωμένους καλλιτέχνες, καθώς και με γκαλερί κλασικής, μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης, παλαιοπωλεία, εμπόρους αντικών και οίκους δημοπρασιών. To Martix διαχειρίζεται η Μαρία Μιγάδη, η οποία συμβουλεύει και επιμελείται σημαντικές συλλογές τέχνης στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σχετικά με τα AriaHotels

Τα Aria Hotels (ariahotels.gr) αποτελούν μια μικρή οικογενειακή αλυσίδα boutique ξενοδοχείων και ανεξάρτητων κατοικιών, που πρεσβεύουν με συνέπεια την απέριττη γοητεία της Αυθεντικής Ελληνικής Φιλοξενίας όλο τον χρόνο. Σήμεραδιαθέτουν ξενοδοχεία και αυτόνομες κατοικίες σε δέκα μοναδικούς προορισμούς στην Κρήτη(Παλιό Λιμάνι, ΧανιάΑποκόρωνας, Χανιά–  ΗράκλειοΛασίθι), στις Κυκλάδες (ΚίμωλοΜήλοΣέριφοΣαντορίνη) και στην Ήπειρο(Μέτσοβοκαι Ζαγόρι)

Προτεραιότητα των Aria Hotels είναι πάντοτε η παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου με επίκεντρο τις αναζητήσεις του σύγχρονου ταξιδιώτη και την προσφορά εμπειριών που, σε συνδυασμό με την αρχιτεκτονική (π.χ. επανάχρηση κτηριών), τον σεβασμό στα πρότυπα του τοπίου της περιοχής και την ιδιαίτερη τοποθεσία τους, δημιουργούν την αίσθηση της μοναδικότητας και καθιστούν την έννοια της πολυτέλειας συνώνυμη με αυτήν της αυθεντικότητας.

Περισσότερες πληροφορίες για τα  AriaHotels μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση ariahotels.gr, αλλά και στις σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Facebook , InstagramLikedIn και Twitter.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το δελτίο τύπου παρακαλώ επικοινωνήστε:

Τζίνα Ρουμπάκου, Account Director, V+O Communication: e-mail: gr@vando.gr, τηλ.: 2107249000

Χρυσόστομος Αγαπητός, Account Executive, V+O Communication: e-mail: ca@vando.gr, τηλ.: 2107249000

 

«ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ»: ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΖΕΤΤΑ ΑΝΤΣΑΚΛΗ

Σπούδασε  και εργάστηκε ως μεταφράστρια στην Γαλλική, Αγγλική και  Ιταλική γλώσσα ενώ παράλληλα ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Φωτιγραφία δίπλα στον Ανδρέα Σμαραγδή και τον Πλάτωνα Ριβέλλη.Το πρώτο της βιβλίο  “Ματιές και Τόποι” κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις ΚαστανιώτηΤο βιβλίο παρουσιάστηκε στο Μουσείο Μπενάκη στην Αθήνα,στο Βυζαντινό Μουσείο στη Θεσσαλονίκη και στην Αναγνωστική Εταιρεία στην Κέρκυρα.

Έχει παρουσιάσει τα έργα της σε πολλές ατομικές εκθέσεις. Επίσης έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Με μεγάλη επιτυχία παρουσίασε στην ΜΙΑ MILAN IMAGE  ART FAIR την μεγαλύτερη  Διεθνή ‘Εκθεση Τέχνης αφιερωμένη στην Φωτογραφία. Μεγάλο ενδιαφέρον έδειξε το κοινό,οι συλλέκτες , οι αγοραστές, ο Ιταλικός Τύπος και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.Επίσης συμμετείχε μαζί με άλλους καταξιωμένους φωτογράφους  στην ομαδική έκθεση “Ταξιδεύοντας στην Γη”στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας. Το έργο της, μια εγκατάσταση από 16 φωτογραφίες με τίτλο “ΕΛΛΑΣ” ανήκει στην συλλογή του Υπουργείου Εξωτερικών,και στο Αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος. Ενώ τελευταία το έργο “togetherasone HELLAS-USA”βρίσκεται στην συλλογή του Αμερικανικού Κολλεγίου Αθηνών.

«Ο τρόπος που η καλλιτέχνης πλησιάζει το θέμα της και ο τρόπος που εκφράζεται είναι ταυτόχρονα διακρητικος αλλά και δυνατός.Το βλέμμα της δεν προσελκύεται από το φανερό ούτε από το γραφικό αλλά πάντοτε κατευθύνεται από τη “χρυσή τομή” του κάδρου της.Η φόρμα και το θέμα βρίσκονται σε  τέτοια ισοροπία που καλούν τον θεατή να συμμετάσχει  στην εικόνα.»

Α.Τσ.Πρόεδρος   ΙΕΤΤ  ΙΔΡΥΜΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1958. Σπούδασε ζωγραφική στον ΑΚΤΟ με καθηγητές τους Γ. Χαρβαλιά, Ν. Ναυρίδη, Θ. Μακρή και Μ. Στεφανίδη. Κατόπιν στην Α.Σ.Κ.Τ. ζωγραφική, στο εργαστήριο του Τρ. Πατρασκίδη και 3D στο Μεταπτυχιακό «Ψηφιακές Μορφές Τέχνης» με τον Τ. Κατσίκα.

Έχει κάνει 3 ατομικές εκθέσεις: 2000 Ενθέσεις, Gallery Έκφραση-Γιάννα Γραμματοπούλου (Γλυφάδα), 2003 Σωματογραφίες, GalleryΈκφρασηΓιάνναΓραμματοπούλου (Αθήνα), 2008 Trompe l’ oeil, Τεχνοχώρος «Το Μήλο» (Αθήνα). Το 2001 συμμετείχε στις ομαδικές εκθέσεις Το Μικρότερο Δέντρο της Αθήνας που οργάνωσε ο ΣΥΝ στην πλατεία Κουμουνδούρου και Προσωπικές Σχέσεις στην Gallery Έκφραση-Γιάννα Γραμματοπούλου. Παράλληλα, έχει συμμετάσχει σε μία σειρά ομαδικών εκθέσεων που διοργάνωσε ο Τεχνοχώρος «Το Μήλο» στην Αθήνα: το 2004 Βερολίνο 36, το 2007 Broke και Πέντε χρόνια… μοναχικές σημειώσεις, το 2008 Πωλείται και το 2009 Showmustgo on.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΘΗ ΒΑΤΑΝΙΔΗ

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στο L. Art of New York Μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου. Διακρίθηκε το 1988 με το Δεύτερο Βραβείο Κριτικών, Γκαλερί Κρεονίδης, ομαδική έκθεση υπό την αιγίδα της Ο. Α.. Ο Βατανίδης έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από τριάντα ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα ( Αίθουσα Σκουφά, Έκφραση, Ειρμός, Έψιλον, Εποχές, Τεχνοχώρος, Φατόλας, Χρύσα, κ.α.) καθώς και στο εξωτερικό (Αίθουσα Γκλόρια. Λευκωσία, Gallery K. Λονδίνο, NuovoAleph.Μιλάνο) και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές. Έργα του επίσης υπάρχουν στο Μουσείο Βορρέ, στο Μουσείο Ελίζας& Βασίλη Γουλανδρή, στην Πινακοθήκη Μοσχανδρέου (Μεσολόγγι), στην συλλόγη Χατζηιωάννου Α. Α., και σε άλλες ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ο κόσμος του Βατανίδη είναι ιδιαίτερα προσωπικός καθώς οι πίνακες του είναι σύντομες αφηγήσεις μικρών στιγμών της καθημερινότητας, όπως αυτές παγώνουν στη κίνηση τους. Οι ανθρώπινες φιγούρες είναι βέβαια οι πρωταγωνιστές. Σχεδόν γυμνά, τα σώματα δείχνουν τον όγκο και τη στιβαρότητα τους, το ήρεμο αγκυροβόλι τους στο χώρο όπoυζούν.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΝΙΑ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Η Τάνια Δημητρακοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Κυτταρική και Μοριακή Βιολογία στο Πανεπιστήμιο του Kingston στο Ηνωμένο Βασίλειο (1988-1991), και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου (1991-1993). Το 1998 έγινε δεκτή στη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, από όπου αποφοίτησε το 2003.

Έργα της Δημητρακοπούλου έχουν εκτεθεί σε μεγάλες γκαλερί και εκθεσιακούς χώρους σε όλο τον κόσμο και ανήκουν σε σημαντικές συλλογές τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΔΙΑΚΟΥΜΗ

Ο Σταύρος Διακουμής έκανε μαθήματα ζωγραφικής από το 1987 έως το 1989 με τους Β. Βλαχόπουλο και Ν. Στέφο. Το 1989 εισήχθη στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στη Θεσσαλονίκη. Από το 1990 έως το 1995 φοίτησε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα.

Συμμετείχε στο εργαστήριο του Χ. Μπότσογλου και στο εργαστήριο του Ν. Κεσσανλή (1991-95) με τους Γ. Χαρβαλιά, Π. Χαραλάμπους και Γ. Καζάζη. Αποφοίτησε με βαθμό Άριστα. Το 2002 εισήχθη στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Ψηφιακές Μορφές Τέχνης», το οποίο υλοποιείται στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΓΕΥΣΩ ΠΑΠΑΔΑΚΗ

Η Γεύσω γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και τη Σχολή Βακαλό. Συνέχισε τις σπουδές της στα εικαστικά, με σχέδιο, χρώμα, μαθήματα Βυζαντινής Αγιογραφίας, τεχνολογίας υλικών, ιστορίας της τέχνης, εκμαγείου γλυπτικής. Ασχολήθηκε με τοιχογραφία, επιζωγραφίσεις σκηνικών στο θέατρο, εξώφυλλα βιβλίων αλλά και με καλλιτεχνικά μαθήματα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση καθώς και τη δημιουργική απασχόληση ατόμων με ειδικές ανάγκες στον χώρο των εικαστικών τεχνών. Αρθρογραφεί για το περιοδικό λόγου και τέχνης «Η Κινστέρνα». Έχουν εκδοθεί δύο βιβλία της.

Έργα της βρίσκονται στη συλλογή της Εθνικής Πινακοθήκης στο Πεκίνο, στη συλλογή Olympic Fine Arts 2008 στο Πεκίνο, στο Δήμο Π. Φαλήρου, στο Δήμο Ερμούπολης,στο Δήμο Ρούβα του Ηρακλείου Κρήτης, στη συλλογή Μοσχανδρέου και σε άλλες ιδιωτικές συλλογές σε Ελλάδα, Βέλγιο, Γαλλία, Αυστρία και Λουξεμβούργο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η Σοφία Πετροπούλου γεννήθηκε το 1964. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα, έπειτα από διαμονή εννέα ετών στο Λουξεμβούργο. Έχει παρουσιάσει το έργο της σε 12 ατομικές και 15 ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών της Ελλάδας.

Στο Λονδίνο έχει σταθερή συνεργασία με την γκαλερί Cadogan Contemporary και τα έργα της έχουν πωληθεί σε μεγάλους οίκους δημοπρασιών διεθνώς όπως οι Christies του Λονδίνου. Έργα της ανήκουν σε σημαντικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ ΠΟΛΙΤΟΠΟΥΛΟΥ

Η Ελένη Πολιτοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987. Σπούδασε θεατρολογία στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ, ενώ ταυτόχρονα μελέτησε την Ισπανική γλώσσα και τον πολιτισμό της Λατινικής Αμερικής στο Κέντρο Πολιτισμού και Γλώσσας Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής AL ANDAR. Ταξίδεψε στο Μεξικό όπου πραγματοποίησε βιβλιογραφική έρευνα για το θέατρο. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, έγραψε πτυχιακή εργασία με θέμα “Ο θάνατος στο σύγχρονο μεξικάνικο θέατρο”, στην οποία ασχολήθηκε διεξοδικά με τη σύγχρονη μεξικανική δραματουργία.

Έπειτα σπούδασε κινηματογράφο στη Σχολή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης Λυκούργου Σταυράκου (τμήμα σκηνοθεσίας), όπου αγάπησε ιδιαίτερα το κινηματογραφικό μοντάζ και τις προεκτάσεις του σε όλες τις τέχνες, συνεχίζοντας στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών “Ψηφιακές Μορφές Τέχνης” της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών υπο τη διεύθυνση του Γιώργου Χαρβαλιά.  Από το 2006 εργάζεται στο θέατρο, αρχικά ως βοηθός, αργότερα ως σκηνοθέτης και από το 2009 ως video artist, ενώ έχει δημιουργήσει ταινίες μυθοπλασίας μικρού μήκους, πειραματικές ταινίες μικρού μήκους, βίντεο-ποίηση, βίντεο-εγκαταστάσεις κ.α. Παράλληλα, από πολύ μικρή ηλικία ασχολείται ακατάπαυστα με τη ζωγραφική δοκιμάζοντας μεικτές τεχνικές σε χαρτί, καμβά, χαρτοπετσέτες, φωτοτυπίες, graphictablets ή οποιαδήποτε άλλη διαθέσιμη επιφάνεια. Σήμερα σπουδάζει ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, στο Β’ εργαστήριο ζωγραφικής.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΣΑΜΙΟ

Ο Παύλος Σάμιος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1948. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με καθηγητές τους Ν. Νικολάου και Ι. Μόραλη.

Σήμερα είναι καθηγητής της Βυζαντινής Παραδοσιακής Ζωγραφικής στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Τα έργα του μεταφέρουν μια συμβολική και μεταφυσική όραση, παρά το γεγονός ότι αγκαλιάζουν την αισθητική πραγματικότητα. Χρησιμοποιεί διάφορες τεχνικές ζωγραφικής – τοιχογραφία, τέμπερες και λάδια – τα οποία είναι χαρακτηριστικά των διαφορετικών περιόδων του. Η προοπτική στο έργο του Παύλου Σάμιου παραπέμπει συχνά στη Βυζαντινή ζωγραφική.

Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές, μουσεία και πολιτιστικά κέντρα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook