ΗΠΑ: Δεν φεύγουμε από τη Συρία αν δεν πετύχουμε όλους τους στόχους μας

36

Λίγες ώρες μετά το χτύπημα στη Συρία και ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωνε ότι «αποστολή εξετελέσθη» οι ΗΠΑ δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να φύγουν από την περιοχή τόσο γρήγορα.

Η Νίκι Χέιλι πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ δήλωσε σήμερα ότι η Ουάσινγκτον θ’ αποσύρει τις στρατιωτικές δυνάμεις της από την Συρία, μόλις επιτευχθούν οι στόχοι της.

Μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή Fox News Sunday, η Χέιλι απαρίθμησε τρεις στόχους για τις ΗΠΑ: την διασφάλιση ότι δεν χρησιμοποιούνται χημικά όπλα κατά οποιονδήποτε τρόπο που θέτει σε κίνδυνο τα αμερικανικά συμφέροντα. Την ήττα του Ισλαμικού Κράτους, αλλά και την εξασφάλιση μιας πλεονεκτικής θέσης για την παρακολούθηση της δράσης του Ιράν.

Είναι ο στόχος μας “να δούμε τα αμερικανικά στρατεύματα να επιστρέφουν στην πατρίδα, αλλά δεν θα αποχωρήσουμε μέχρι να γνωρίζουμε ότι έχουν επιτύχει τους παραπάνω στόχους,” είπε η Χέιλι.

Η Χάλεϊ πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ θέλουν να διασφαλίσουν ότι τα χημικά όπλα δεν χρησιμοποιούνται με τρόπο που να κινδυνεύουν τα συμφέροντα των Ηνωμένων πολιτειών, ότι το Ισλαμικό Κράτος νικήθηκε και παρακολουθούνται οι ενέργειες του Ιράν.

«Δεν πρόκειται να αποχωρήσουμε μέχρι να ξέρουμε ότι έχουμε επιτύχει όλα αυτά τα πράγματα» δήλωσε η Χάλεϊ στο Fox News..

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook