Το Φαρ Ουέστ του κ. Τόσκα και οι απροστάτευτοι πολίτες

24

Γράφει ο Γιάννης Ευαγγελίδης

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ πρωτοφανείς δηλώσεις του Ν. Τόσκα σχετικά με τις ένοπλες ληστείες σε σπίτια δείχνουν, δυστυχώς με τον πιο τραγελαφικό τρόπο, ότι η κυβέρνηση στον τομέα της ασφάλειας και της προστασίας του πολίτη βρίσκεται αλλού. Μπορεί να είναι στους άγριους φόρους που επιβάλλει για να εμφανίζει πλεονάσματα, στους διορισμούς ημετέρων για να συντηρεί το πελατειακό κράτος, αλλά όχι στην καθημερινότητα των πολιτών και τη δημόσια τάξη.

Πραγματικά, ο κόσμος δεν πιστεύει στα αφτιά του ακούγοντας τον κ. Τόσκα, τη μία να στηλιτεύει με αυστηρό τρόπο την πράξη 88χρονου συνταξιούχου να πυροβολήσει εναντίον δύο κακοποιών που εισέβαλαν στο σπίτι του μέρα μεσημέρι, λέγοντας ότι δεν πρέπει να επικρατήσουν λογικές Φαρ Ουέστ και την άλλη να δηλώνει, με αφορμή τη δολοφονική επίθεση δύο ληστών εναντίον 52χρονου επιχειρηματία μέσα στο σπίτι του, ότι δεν υπάρχει κόσμος αγγελικά πλασμένος και κόσμος χωρίς προβλήματα!

Την ώρα που η Ελληνική Αστυνομία επικρίνεται για την ελλιπή αστυνόμευση, ενώ η εγκληματικότητα καλπάζει και οι ληστές ανενόχλητοι πυροβολούν πολίτες μέσα στα σπίτια τους, ο αρμόδιος υπουργός έχει το θράσος να απαγορεύει ακόμα και την αυτοάμυνα στους ηλικιωμένους πολίτες τους οποίους το κράτος αδυνατεί να προστατεύσει, όπως και όλους τους υπόλοιπους, και μάλιστα να ισχυρίζεται κιόλας ότι έχουν μειωθεί οι ληστείες.

Αντί να δώσουν εξηγήσεις και έστω μία συγγνώμη, οι υπουργοί των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. ζητούν από τους πολίτες να σιωπήσουν και να υπομείνουν τις επιθέσεις των κακοποιών που εισβάλλουν στα σπίτια τους, παριστάνοντας τους κοιμισμένους και κάνοντας λόγο για διεθνείς πρακτικές που αποσκοπούν στην προστασία των πολιτών.

Η σκληρή πραγματικότητα όμως είναι ότι επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί, ενώ η αστυνόμευση έχει περιοριστεί δραματικά. Το δείχνουν τα στοιχεία για τον αριθμό των αστυνομικών και τις περιπολίες, το λένε οι συνδικαλιστές αστυνομικοί, το βλέπουμε όλοι καθημερινά. Ο πολίτης δεν αισθάνεται σήμερα ασφαλής ούτε μέσα στο σπίτι του, αλλά ο κ. Τόσκας προκαλεί την κοινή γνώμη όταν λέει ότι γίναμε Φαρ Ουέστ από την αυτοάμυνα των 88χρονων και όχι από την εισβολή ένοπλων κακοποιών στα σπίτια.

Ελεύθερο Τύπο