Παραδοσιακή μαγειρίτσα από την Μυρσίνη Λαμπράκη!

20

Πλένετε τη συκωταριά, τη ζεµατάτε σε βραστό νερό για  5 λεπτά, την αφήνετε για λίγο να κρυώσει και την κόβετε σε µικρά κοµµάτια.

Πλένετε το κεφαλάκι, το βράζετε για περίπου ½ ώρα, το αποσύρετε από το σκεύος µε τρυπητή κουτάλα και κρατάτε ξεχωριστά τον ζωµό.

Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια, τον μαϊντανό, τον άνηθο, τον δυόσμο, τον μάραθο και τα σκόρδα. Σοτάρετε τα υλικά σε 1 κουταλιά βούτυρο και τα σβήνετε µε το κρασί. Προσθέτετε στη συνέχεια τον ζωµό, 3 κουταλιές βούτυρο και την αρνίσια συκωταριά. Αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε για 20 λεπτά, ενώ στο μισό αυτού του χρόνου προσθέτετε και όλα τα χορταρικά, πλυμένα και χοντροκομμένα.

Καθαρίζετε εν τω μεταξύ το κεφαλάκι από τα κόκαλα, προσθέτετε το καθαρό κρέας στο φαγητό και μαγειρεύετε για 10 λεπτά ακόμη. Τέλος, χτυπάτε ελαφρά τα αυγά µε τον χυμό λεμονιού και µε 1-2 κουταλιές ζωμό από το σκεύος και περιχύνετε το φαγητό.