Δεκατετράχρονη ηρωίδα έσωσε τρία παιδιά από φλεγόμενο σπίτι στη Ρόδο

24

Σε κίνδυνο την ζωή της έβαλε μία 14χρονη στην Ρόδο, η οποία μπήκε σε σπίτι που είχε πάρει φωτιά και έσωσε τα τρία παιδιά που βρίσκονταν μέσα μόνα τους.

Συγκεκριμένα, το περιστατικό συνέβη στον οικισμό Αφάντου της Ρόδου, όπου κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ένα διαμέρισμα καλύφθηκε στις φλόγες την ώρα που βρίσκονται μέσα μόνα τους τρία μικρά παιδιά, καθώς οι γονείς τους απουσίαζαν.

Η Βαρβάρα μόλις αντιλήφθηκε πως είναι μέσα τα παιδιά, μπήκε στο σπίτι και τα έσωσε, ενώ λίγο αργότερα το σπίτι κάηκε ολοσχερώς.

Η 14χρονη ηρωίδα μίλησε στην πρωϊνή ενημερωτική εκπομπή «Ξυπνάμε Μαζί» στο Epsilon και περιέγραψε πως μπήκε στο σπίτι και έσωσε τα παιδιά.

«Στο μυαλό μου αυτές τις ημέρες είχα την πενταήμερη, αλλά είχα ένα κακό προαίσθημα και είπα στους γονείς μου να μην πάω. Πίστευα ότι κάτι θα γίνει στην εκδρομή, αλλά τελικά έκανα λάθος. Χθες, έλειπαν όλοι και οι γονείς μου και σχεδόν όλη η γειτονιά. Ήμουν μόνη και μύρισα καπνό. Μπήκα μέσα στο σπίτι από το παράθυρο, φώναζαν τα παιδιά από μέσα ”Φωτιά, φωτιά”. Ωστόσο, δεν με ένοιαζε αν θα πάθαινα κάτι. Προτιμώ να σώσω τρεις ψυχές, τρία μωρά παιδιά», δήλωσε η 14χρονη Βαρβάρα, προσθέτοντας πως όνειρό της είναι να γίνει αστυνομικός.

Πάντως όσο γενναία και τολμηρή ήταν η Βαρβάρα, να σημειωθεί πως δεν συνιστάται τέτοια αντίδραση σε τόσο σοβαρά περιστατικά, χωρίς την συμβολή των αρμόδιων υπηρεσιών.

 

Φωτογραφίες: rodiaki.gr

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook