Η ανενόχλητη πορεία των μελών του Ρουβίκωνα στο σπίτι της πρέσβειρας του Ισραήλ

13

Στο σπίτι τις πρέσβειρας του Ισραήλ στην Αθήνα έφτασαν μέλη του Ρουβίκωνα, φώναξαν συνθήματα και πέταξαν τρικάκια και λάδια λίγο μετά τις 19:00 της Πέμπτης ο Ρουβίκωνας.

Σήμερα έδωσαν και βίντεο από την ενέργειά τους στο οποίο έχουν καταγράψει την ανενόχλητη πορεία τους έως την πρεσβεία, αλλά και την αποχώρηση τους.

Μάλιστα στο βίντεο φαίνεται και το τετ α τετ που είχαν με τον αστυνομικό φρουρό, ο οποίος βγήκε από το κουβούκλιο και έκανε μία κίνηση προς το μέρος των διαδηλωτών λέγοντας τους «ήρεμα παιδιά».

Τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας πέταξαν τρικάκια και λάδια, ενώ φώναξαν συνθήματα διαδηλώνοντας την αλληλεγγύη τους στον παλαιστινιακό λαό και στη συνέχεια όπως πήγαν, αποχώρησαν

Η ανάρτηση στο διαδίκτυο 

Όπως έχουμε εκφράσει και στο παρελθόν,το Παλαιστινιακό,αποτελεί ένα πολυδιάστατο ζήτημα που γνωρίζει εξάρσεις και υφέσεις. Ωστόσο,για εμάς,η διαρκής στήριξη ενός τόσο αξιοσέβαστου και αξιοπρεπούς αγώνα,αποτελεί βασικό μας μέλημα. Αυτός είναι και ο λόγος που αποφασίσαμε σήμερα να βρεθούμε στην οικία της πρέσβειρας του Ισραήλ στην Ελλάδα. Η σημερινή κατάσταση στη Παλαιστίνη δεν μας είναι άγνωστη. Αυτή η εθνοκάθαρση χαμηλής έντασης που πραγματώνεται επί σειρά ετών,δείχνει να αναζωπυρώνεται με αφορμή την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ από τις ΗΠΑ,ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. Μια τέτοια κίνηση,δίνει για άλλη μια φορά το έναυσμα ώστε οποίος-α διαφωνήσει ή αντισταθεί γενικότερα,να βρεθεί αντιμέτωπος με βίαιους διωγμούς και διώξεις. Αυτό συνέβαινε άλλωστε κάθε φορά που ο Παλαιστινιακός λαός διεκδικούσε το δίκιο του.
Ο Ρουβίκωνας θεωρεί πως ο Παλαιστινιακός αγώνας δεν χάνει το συμβολικό νόημα που έχει εδώ και δεκαετίες. Έτσι θα στεκόμαστε διαρκώς αλληλέγγυοι σε αυτούς τους ανθρώπους,με όποιον τρόπο μπορούμε,με όσα μέσα διαθέτουμε. Η σύμπραξη της Ελλάδας με το Ισραήλ,δεν μας αφήνει αδιάφορους και σίγουρα δεν θα μας βρει αμέτοχους.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ 

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ

Πηγή: iefimerida.gr