Ανακοίνωση Αν. Γραμματέων Αγροτικών Φορέων Ν.Δ. κ.κ. Γ. Γλετζάκη και Μ. Χαιρέτη

22

 

«Την παράταση για νίκη “πουλάει” ο Αποστόλου»

 

«Η κατάντια του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης δεν έχει όριο. Τη στιγμή που ο αγροτικός κόσμος αγωνιά για το ενδεχόμενο μείωσης του Προϋπολογισμού της Νέας ΚΑΠ και την εξίσωση των στρεμματικών ενισχύσεων, ο κ. Αποστόλου προσπαθεί να “πουλήσει” για νίκη την παράταση των συζητήσεων!

Η μη έκδοση συμπερασμάτων στο πρόσφατο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της 19ης Μαρτίου αναφορικά με την εξίσωση των στρεμματικών ενισχύσεων δεν αποτελεί νίκη ούτε της Ελλάδας, ούτε κανενός. Η μη έκδοση συμπερασμάτων ενισχύσεων στο Συμβούλιο, αφορά σε κόλλημα που προκύπτει από την αρνητική για την Ελλάδα στάση των χωρών του Visegrad (Πολωνία, Λιθουανία, Λετονία, Εσθονία, Σλοβακία), οι οποίες επιμένουν στο σενάριο της απόλυτης εναρμόνισης των στρεμματικών ενισχύσεων.

Ο κ. Αποστόλου δεν απευθύνεται σε σανοφάγους. Ας αφήσει, λοιπόν, τα «κόλπα» του για τους ελάχιστους ψηφοφόρους που του έχουν απομένει και ας πει τι θα κάνει για να μη μειωθεί ο προϋπολογισμός της Μελλοντικής ΚΑΠ, πως θα διασφαλίσει τους Έλληνες αγρότες από τη σύγκλιση των στρεμματικών ενισχύσεων, πως θα εξασφαλίζει την έγκαιρη καταβολή των άμεσων ενισχύσεων, τι θα κάνει με το θέμα της επιβολής ανωτάτου ορίου στις άμεσες ενισχύσεις και ποια είναι η θέση του για τα ιστορικά δικαιώματα και τα θέματα της ΚΟΑ.

Ο κύριος Υπουργός οφείλει, έστω και τώρα, να καταλάβει πως καθήκον του είναι η προάσπιση των συμφερόντων του αγροτικού κόσμου και όχι η ψηφοθηρική προπαγάνδα του κόμματός του».

 

 

 

            Γιάννης Γλετζάκης                                                          Μανόλης Χαιρέτης

 

Αν. Γραμματέας Αγροτικών Φορέων ΝΔ                 Αν. Γραμματέας Αγροτικών Φορέων ΝΔ

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook