Η ανάπτυξη του φυσιολατρικού τουρισμού και τις 4 εποχές του χρόνου στο Οροπέδιο σε συνάντηση του Δημάρχου με τον Πρόεδρο του Ορειβατικού Συλλόγου Λασιθίου

23

Δράσεις αλλά και εκδηλώσεις πολιτισμού για την ανάδειξη του φυσιολατρικού τουρισμού και τις τέσσερις εποχές του χρόνου στο Οροπέδιο Λασιθίου θα υλοποιηθούν από το Δήμο και τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Λασιθίου (ΕΟΣ Λασιθίου). Το θέμα συζητήθηκε κατά την σημερινή συνάντηση του Δημάρχου Γιάννη Στεφανάκη με τον νεοκλεγέντα Πρόεδρο του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Λασιθίου Γιάννη Σπυριδάκη. Στη συνάντηση, στο δημαρχείο, ο Γιάννης Στεφανάκης και ο Γιάννης Σπυριδάκης συζήτησαν επίσης το πλαίσιο προετοιμασίας για την Παγκρήτια συνάντηση ορειβατικών συλλόγων στο καταφύγιο της Δίκτης στο Λιμνάκαρο. Επίσης με κοινές πρωτοβουλίες Δήμου και Ορειβατικού Συλλόγου θα πραγματοποιηθούν δράσεις για την συντήρηση των μοναδικής ομορφιάς μονοπατιών (Ε4) στην περιοχή, η συντήρηση του καταφυγίου (τοπογραφικό κλπ), η προμήθεια νέου εξοπλισμού για το καταφύγιο του συλλόγου, αντικεραυνική προστασία, η βελτίωση πρόσβασης, η μέριμνα για επάρκεια νερού κ.α.

Ο Πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Γιάννης Σπυριδάκης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την συνεργασία και την στήριξη στο σύλλογο, ενώ από την πλευρά του ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης ευχόμενος καλή θητεία στο έργο του νεοκλεγέντα Προέδρου, ανέφερε, ότι, το Οροπέδιο Λασιθίου που λόγω φυσικής θέσης προσφέρεται και για δραστηριότητες ορειβατικές, θα είναι αρωγός στο έργο του συλλόγου με στόχο την ανάπτυξη του φυσιολατρικού τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή και τις 4 εποχές του χρόνου.

Στο τέλος της συνάντησης ο κ. Σπυριδάκης πρόσφερε συμβολικά στο Δήμαρχο, τη νέα ταυτότητα μέλους του συλλόγου, καθώς ο Γιάννης Στεφανάκης είναι ιδρυτικό μέλος του από το 1990, και ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο του συλλόγου και την διοίκηση του ευρύτερα.

 

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook