Αντωνακάκης: Απάντηση στις τουρκικές απειλές η επιβολή οικονομικών κυρώσεων στην γείτονα από την Ευρωπαϊκή Ένωση

31

Προκαλούν καθημερινά με δηλώσεις τους  οι γείτονες, και απειλούν πως θα εισβάλουν σε ελληνικά εδάφη λησμονώντας  σκοπίμως πως  τα εδάφη της Ελλάδος, δεν είναι μόνο ελληνικά, αλλά και ευρωπαϊκά.

Η Ελλάδα, με αφορμή τις Τουρκικές απειλές, έχει κάθε δικαίωμα να  απαιτήσει  από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την επιβολή οικονομικών κυρώσεων ( εμπάργκο) προς την Τουρκία, έχοντας ως προηγούμενο, την επιβολή οικονομικών κυρώσεων της Ε.Ε προς τη Ρωσία, με βάσει τα όσα συνέβησαν στην Ουκρανία. Σε μία τέτοια περίπτωση η οικονομία της Τουρκίας θα κινδυνεύσει πολύ σοβαρά δεδομένου ότι η χώρα αυτή εισάγει ελάχιστα και εξάγει τα πάντα.

Βεβαίως για να συμβεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει άμεσα να κινηθούν οι διαδικασίες από την ελληνική πλευρά επειδή  τόσο η Γερμανία, όσο η Γαλλία και η Ιταλία, έχουν ανοικτές συμφωνίες με τη Τουρκία και ένα ενδεχόμενο ευρωπαϊκό εμπάργκο προς τη γείτονα χώρα, θα δημιουργούσε πρόβλημα και στις  ίδιες.

Σε διαφορετική περίπτωση η Ελλάδα. θα είναι χαμένη για ακόμη μία φορά  αφού θα αναγκαστεί εκ των πραγμάτων να ενισχύσει την ισχύ της  καταφεύγοντας  στην αγορά νέων υπερσύγχρονων μαχητικών αεροσκαφών  F-35, αλλά και άλλων οπλικών συστημάτων, αρχικής εκτίμησης 10 δις ευρώ για να είναι έτοιμη να απαντήσει, αν χρειαστεί , στις τουρκικές απειλές .

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook